BOSNA I HERCEGOVINA

VIDEO – Novalić objasnio građanima šta je električno vozilo: “Ima utičnicu…”

Objavljeno

na datum

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog resornog federalnog ministarstva usvojila odluku o davanju poticaja građanima za kupovinu električnih automobila. Riječ je o subvenciji od po 10.000 KM za električna i po 5.000 KM za hibridna električna “plug-in” i hibridna “full hybrid” vozila. Federalni premijer Fadil Novalić je upravo nastojao pojasniti te vrste automobila kako bi, kako je rekao, građanima bilo lakše da razumiju. Poseban fokus mu je bio električni automobil.

Novalić je jučer boravio u Stocu gdje je dogovorio saniranje štete nastale zbog nedavnog zemljotresa, zatim je komentarisao i izgradnju Koridora 5C. Nakon toga je na red došao i električni automobil.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara šta podrazumijeva ta odluka o subvenciji, Novalić je detaljnije želio pojasniti šta zapravo znače ti električni automobili te dao svoju definiciju:

“Da građani lakše razumiju. Tamo imate nazive – plug in, strogi hibrid, blagi hibrid, električni automobil. Ono auto koje ima utičnicu da možete uključiti utikač se subvencionira sa po 10.000 KM i 5.000 KM”, pojasnio je Novalić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

1 komentar

  1. Enisa

    22.05.2022. at 13:30

    Aha,znači Sekini i Fikrini respiratori imaju utičnice ili Fadile opširnije objasni.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

U fokusu

Exit mobile version