Connect with us

CRNA HRONIKA

Na graničnim prijelazima lišeno slobode šest osoba

Objavljeno

na datum

Službenici Jedinice granične policije BiH Brod, 19. maja 2022. godine, lišili su slobode J.H. (2000.), državljanina Republike Slovenije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bihać raspisala potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 18. maja 2022., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Rača lišen je slobode N.R. (1991.) jer ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti u javnom prometu“. Službenici Jedinice GPBiH Bijeljina, ovog državljanina Republike Srbije su predali službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 18. maja 2022., lišili su slobode M.K. (1982.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „oštećenje povjerilaca“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška. Prethodno, 16. maja 2022., službenici ove jedinice su, također, na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška, lišili slobode Š.H. (1973.) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Spomenuti bh. državljani su predati službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, 15. maja 2022., lišili su slobode R.P. (1961.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Zvornik. Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Vardište, službenici Jedinice GPBiH Višegrad su 13. maja 2022. lišili slobode V.S. (1968.) jer ga potražuje Osnovni sud u Višegradu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin R. Srbije je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

BOSNA I HERCEGOVINA

Saobraćajna nesreća kod Donjeg Vakufa, obustavljen saobraćaj na magistralnoj cesti

Objavljeno

na datum

Administator

Na magistralnmom putu Donji Vakuf – prijevoj Komar danas je došlo do saobraćajne nesreće.

Iz Operativnog centra MUP-a SBK za Klix.ba je potvrđeno da je došlo do saobraćajne nesreće, ali nam nisu mogli dati više detalja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kako saznajemo, u nesreći ima povrijeđenih, a saobraćaj na magistrali je obustavljen. Policijski uviđaj je u toku.

Prema dostupnim informacijama, sudarili su se putnički automobil i kamion.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Nova: Djevojčica silovana poslije turnira u malom fudbalu

Objavljeno

na datum

Administator

Reporteri Nova.rs posjetili su danas Arapovac kod Lazarevca, mjesto u kom se, prema sumnjama policije i tužilaštva, u nedjelju dogodio jeziv zločin kada je djevojčica (14) silovana.

Kako ovaj portal saznaje, napad se dogodio nakon Vidovdanskog turnira u malom fudbalu. Djevojčica je sedmi razred, a napad se nije dogodio – kako su mediji najprije pisali – na proslavi kraja školske godine. Osumnjičeni je, kako se saznaje, Ivica J. i uhapšen je zbog sumnje da je djevojčicu obljubio na igralištu nakon turnira. Njemu je određen pritvor, a navodno se čekaju rezultati vještačenja koji će dati odgovor na pitanje da li je između njih dvoje bilo kontakta.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Djevojčica, kažu nam mještani, ide u osnovnu školu u susjednom selu Junkovci; mladić je stariji – ima 20 godina.

Dvije verzije priče

Postoje dvije verzije priče: prema jednoj, oni su bili u vezi, dok se prema riječima određenih mještana nisu ni poznavali, ili makar nisu imali bliskih kontakata.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Znam djevojčicu, iz dobre je porodice, zaista je jako fina. Ne može da se kaže da je problematična, a isto tako i taj mladić. Ne mogu da vjerujem šta se desilo, baš smo šokirani”, ispričala je jedna od komšinica.

“On je malo stariji, sad selo priča svašta. Ali niko to ne bi očekivao od njega, ja ga znam odmalena. To se sve desilo nakon turnira, bila je proslava pored škole u Arapovcu”, ispričao je jedan od Ivicinih drugova. Djevojčica je na turniru bila sa drugaricom iz susjednog sela, a zatim su se rastale. Prema određenim navodima, mlađa sestra žrtve je vidjela kako ulazi u kola sa starijim momcima, a za jednog od njih se na kraju ispostavilo da ju je obljubio.

Djevojčicu je porodica pronašla nedaleko od kuće, u njivi, kako leži u polusvjesnom stanju. Pretpostavlja se da je na pomenutom turniru bio dostupan alkohol. O roditeljima obje porodice mještani Junkovca i Arapovca su imali samo riječi hvale.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, jučer je Ivica J. saslušan, a on je negirao krivicu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Srbija: Muškarac sebi prerezao vrat ispred doma zdravlja

Objavljeno

na datum

Administator

Ispred Doma zdravlja u Kovinu jutros se odigrala prava horor scena u kojoj je muškarac sebi oduzeo život.

Kako nezvanično prenose srbijanski mediji muškarac je sebi oduzeo život nožem jutros u 6:30 sati ispred zgrade Doma zdravlja na način da je sebi prerezao grkljan.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Očevici su ga primijetili u obližnjem parku s nožem u ruci pa su pozvali pomoć, međutim ljekari hitne pomoći koji su stigli jako brzo mogli su samo da konstatuju smrt.

Riječ je o 78-godišnjem S.M. za kojeg se ne zna zvanični motiv samoubistva. No, kako pišu Novosti, navodno je bio zaražen koronavirusom i nije htio da se liječi.

Uviđaj i istraga su u toku.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu