Connect with us

CAZIN

Maturant u Cazinu izvršio samoubistvo

Objavljeno

na datum

Devetnaestogodišnji B. A. iz Cazina izvršio je samoubistvo upotrebom vatrenog oružja, potvrđeno je za N1.

Naime, kako je za N1 rekao Adnan Beganović, portparol MUP-a USK sinoć su pripadnici policijske stanice Cazin dobili dojavu građana da je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Pronađeno je beživotno tijelo osobe inicijala B. A. rođen 2003. godine pored kojeg i pištolj iz kojeg je kako se pretpostavlja izvršio samoubistvo”, rekao nam je Beganović.

Naknadno će biti utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije koja je zadesila ovaj grad.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

CAZIN

Potvrđena optužnica protiv Šišić Sedina, direktora JKP ”Čistoća” d.o.o. Cazin

Objavljeno

na datum

Administator

Općinski sud u Cazinu je svojim rješenjem od 14.06.2022. godine potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać protiv Šišić Sedina, direktora JKP ”Čistoća” d.o.o. Cazin zbog produženog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Optuženom Šišiću se stavlja na teret postojanje osnovane sumnje da je kao direktor JKP ”Čistoća” d.o.o. Cazin iskoristio svoj službeni položaj tako što je protivno općim aktima preduzeća, kojima je regulisana obaveza javnog oglašavanja upražnjenog radnog mjesta prilikom zapošljavanja radnika, kao i posebni uslovi koje zahtjeva određeno radno mjesto, protupravno zaposlio lica E.A., R.B. i H.S., odnosno sa istima zaključio ugovore o radu na određeno vrijeme bez prethodnog provođenja javnog oglašavanja, dok H.S. pored navedenog nije ispunjavao ni posebne uslove radnog mjesta, kojim radnjama je navedenim licima pribavio korist u vidu protupravnog zapošljavanja u JKP ”Čistoća” d.o.o. Cazin i svih prava i privilegija koje proizlaze iz takvog radnog odnosa.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nakon potvrđivanja optužnice, u narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji od strane Općinskog suda u Bihaću, saopćeno je iz Tužilaštva USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

CAZIN

Cazin: Komšije napravile kuću 90-postotnom invalidu Emilu Hadžiću

Objavljeno

na datum

Administator

Donedavno je Emil Hadžić iz Gornje Barske živio u iznimno teškim uvjetima što je bio razlog da njegove komšije pokrenu akciju za izgradnju nove kuće. Akcija je uspješno okončana i Emil sada ima uvjete za život dostojan čovjeka.

Ključevi od nove kuće a u njoj svi neophodni uvjeti za život dostojan čovjeka donedavno su Emilu Hadžiću iz Gornje Barske bili samo san. Život ga nije mazio – odrastanje bez roditeljske brige i ljubavi, školovanje u kojem je bio uspješan, a potom teška bolest koja mu je donijela 90-postotni invaliditet.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Emilu a i dobrim ljudima koji su dali podršku akciji puno je pomogao i Emilov dajdža Bećo Bašić. Opterećen Emilovom sudbinom, sretan zbog nove kuće koja će mu osigurati uvjete dostojne čovjeka. Među onima koji su akciju organizirali i koordinirali su i Mustafa Hadžić i Said Nuhanović, te tadašnji povjerenik MZ Skokovi Elvir Gabeljić. Danas – svi ponosni zbog uspješno okončane akcije.

Zahvaljujući Safetu i Šehizi Nuhanović, koji trenutno rade u Norveškoj i koji su među prvima učestvovali u akciji, te brojnim drugim ljudima dobre volje, Emil sada ima kvalitetnije uvjete za život.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Odlične ponude + odlične cijene. A gdje drugo nego u Belamionixu

Objavljeno

na datum

Administator

Belamionix

Belamionix i ovaj put misli na svoje kupce. Posjetite Belamionix maloprodajne objekte u Cazinu, Bihaću i Bosanskoj Krupi u periodu od 14.04.2022 do 21.04.2022. godine i uvjerite se u fantastičnu “SEDMIČNU AKCIJU”.

Iz ponude izdvajamo:

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • Kafa Frank 500g jubilarna mljevena (7,45KM)
  • Sok 1l Takovo -breskva, jabuka i koktel (1,00KM)
  • Tops love you 460g orange (1,95KM)
  • Domestos 750ml pine fresh (1,95KM)
  • Sir la Vache de Paris 500g (2,50KM)

Sve na jednom mjestu, Vaš Belamionix.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu