Connect with us

CRNA HRONIKA

Tragedija kod Štrbačkog buka: Prilikom raftinga ugušilo se jedno lice

Objavljeno

na datum

Prema riječima Adnana Beganovića, portparola Uprave policije USK-a, Policijska stanica Bihać zaprimila je dojavu da je u reonu Štrbačkog buka došlo do prevrtanja čamca u kojem su se nalazila četiri strana državljanina i skiper koji je vršio usluge raftinga tim licima. Prilikom spašavanja i izlaska iz same rijeke Une, skiper je uspio spasiti troje stranih državljana, dok nažalost jednog stranog državljanina nije uspio spasiti…

Nakon prevrtanja čamca, u reonu Štrbačkog buka, danas se utopio državljanin Slovačke. Inače, četiri strana državljana u privatnom angažmanu bili su na raftingu na rijeci Uni, a skiper koji je bio s njima, nakon prevrtanja čamca uspio je spasiti sve, osim tridesetosmogodišnjeg Slovaka, koji je nažalost smrtno stradao.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Medicinsko osoblje Doma zdravlja u Kulen Vakufu pokušalo je reanimacijom spasiti život ove osobe, međutim bezuspješno. Istražitelji kriminalističke policije će izvršiti uviđajne radnje, a s ciljem utvrđivanja činjenica, odnosno uzroka i svih okolnosti ovog nesretnog slučaja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

CRNA HRONIKA

Optuženi za krivično djelo nedopuštena trgovina lijekova, nakon sporazumnog priznanja krivice osuđeni na uslovne kazne zatvora

Objavljeno

na datum

Administator

Optuženi Amel i Amer Velić (1991) sporazumno su priznali krivicu, nakon čega su u Sudu BiH osuđeni na uslovne kazne zatvora, Amel u trajanju od jedne (1) godine, a Amer u trajanju od šest (6) mjeseci koje se neće izvršiti ako optuženi u roku od tri (3) godine od dana pravosnažnosti presude ne počine novo krivično djelo.

Oglašeni su krivim za krivično djelo nedopuštena trgovina iz člana 212. stav 1. u vezi sa članom 29. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Optuženi se terete da su tokom 2021. godine neovlašteno nabavljali lijekove i medicinska sredstva čiji promet zahtijeva odgovarajuća odobrenja nadležnih institucija, te neovlašteno stavljali u promet putem korisničkog profila na internet oglasniku.

U skladu sa sporazumom od optuženih će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući lijekove i medicinska sredstva.

Na osnovu članova 110. i 111. Krivičnog zakona BiH, od optuženih će se oduzeti nezakonita imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 12.735 EUR-a i 9.940 KM.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kažnjavanje ove vrste krivičnih djela je važno, nanosi se velika šteta i opasnost za zdravlje stanovništva jer navedeni medikamenti nisu prolazili procese i standardne kontrole farmaceutskih proizvoda koji su propisani u BiH.

Sporazumno priznanje proslijeđeno je Sudu BiH koji je prihvatio sporazume i izrekao kaznu optuženim,saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Bh. državljani lišeni slobode zbog krijumčarenja migranata

Objavljeno

na datum

Administator

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 13. augusta 2022. godine, lišili su slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine, nakon što su otkriveni u krijumčarenju 11 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Šetići na području Zvornika, kada su prilikom granične kontrole dva vozila, bh. nacionalnih oznaka, zatečene spomenute osobe bez identifikacionih dokumenata.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, državljani BiH su ispitani u svojstvu osumnjičenih i protiv njih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela „krijumčarenje osoba“.

Krijumčareni migranti, koji su u Upitnicima za migrante izjavili da dolaze iz Burundija (1), Gvineje Bisao (4) , Kameruna (2) i Konga (4), predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Foto:GP BiH

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Direktor benzinske pumpe na kojoj je automobilom udaren uposlenik: On je na bolovanju, zadobio je lake povrede

Objavljeno

na datum

Administator

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u Cazinu, djevojka je automobilom udarila uposlenika, pokušavajući izbjeći vozilo koje joj je dolazio iz suprotnog smjera.

Kako je za portal “Avaza” kazao direktor pumpe „Bens-es“ d.o.o. Cazin, Edin Bajramović, mnogi portali prenijeli su nebuloze gdje su naveli da se radniku navodno bore za život.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

To je netačno. Radnik jeste nastradao, ali nije u toj mjeri. On je vraćen iz bolnice nakon sat vremena. Ima povrede, ali to šta su pojedini mediji objavili, ne znam odakle im te informacije – tvrdi Bajramović.

Prema njegovim riječima, opovrgava tvrdnje o teškim tjelesnim povredama.

VIDEO – Automobilom pokosila radnika na benzinskoj pumpi u Cazinu

Nema lomova

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Radnik je otišao u hitnu pomoć, u Kantonalnu bolnicu Bihać. Pregledan je kod ortopeda. Nema lomova. Ima povrede na vratu i koljenu. Odmah su ga pustili kući – kazao je Bajramović.

Dodao je da je za vrijeme ove nesreće bio u blizini, jer ima kuću pored pumpe te je bio svjedok nemilog dogđaja.

Vozačica se prepala

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Vozačica je bila, ona se prepala da će napraviti udes sa drugim automobilom i kako je smotala naglo volan i dala gas, vratila se nazad na pumpu – kazao je on za portal „Avaza“.

Policija je bila na mjestu događaja, prilikom čega je napravljen zapisnik. Kaže da se čekalo dok se radnik vrati iz bolnice. Tvrdi da uposlenik ima lakše tjelesne povrede i da je trenutno na bolovanju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu