Connect with us

VELIKA KLADUŠA

FOTO – Pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH realizirali još jednu aktivnost izmještanja migranata na području Velike Kladuše

Objavljeno

na datum

Dana 11.05.2022. godine, Inspektori za strance Službe za poslove sa strancima , uz asistenciju policijskih službenika MUP-a USK PS Velika Kladuša u ranim jutarnjim satima prilikom kontrole kretanja i boravka migranata u 6 improvizovanih i napuštenih objekata na području opštine Velika Kladuša, naselja Glinica i Vrnograč kao i u 3 objekta u kojima su fizička lica državljani BiH pružali smještaj migrantima, zatekli su ukupno 86 lica. Od tog broja su 3 porodice sa ukupno 14 članova ,a radi se o državljanima Afganista, Pakistana, Bangladeša i Indije.

Sva lica su relocirana u PPC LIPA, a porodice su smještene u PPC Borići gdje im je pružena medicinska pomoć, biometrijska provjera podataka, registracija u kampu, smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi.

Državljanima BiH koji su pružali usluge smještaja strancima a nisu registrovani za pružanje usluga smještaja, niti su izvršili prijave, shodna članu 103. Zakona o strancima biće izdati prekršajni nalozi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

UNSKO-SANSKI KANTON

Velika Kladuša: Fizički napad na člana biračkog odbora

Objavljeno

na datum

Administator

U Velikoj Kladuši se desio prvi incident na jednom od glasačkih mjesta. Naime, na biračkom mjestu u mjestu Marjanovac desio se fizički napad na člana biračkog odbora.

Inače u Velikoj Kladuši otvoreno je 69 redovnih biračkih mjesta, dva mobilna tima i jedno biračko mjesto za nepotvrđene listiće. Izborni dan je bez problema započeo u Bužimu, Bosanskoj Krupi, Bosanskom Petrovcu i Ključu.

I u Doboju je došlo do napada na posmatrača.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaViše informacija o dešavanjima tokom izbornog dana pročitajte u našem blogu uživo.

Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Preliminarna rang lista kandidata za stipendiju Općine Velika Kladuša u akademskoj 2021/2022. godini

Objavljeno

na datum

Administator

Komisija za dodjelu stipendija je u četvrtak, 15. septembra objavila Preliminarnu rang listu kandidata za stipendiju Općine Velika Kladuša u akademskoj 2021/2022. godini.

Listu možete pogledati OVDJE

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

U Velikoj Kladuši kolačijada za liječenje Mirsade Obić

Objavljeno

na datum

Administator

Na Trgu mladih u Velikoj Kladuši danas (petak, 9. septembar) se održava kolačijada koja ima za cilj prikupiti novčana sredstva za liječenje naše sugrađanke Mirsade Obić. Kolačijadu je organiziralo Udruženje „Most za bolje sutra“ u suradnji s prijateljima iz Udruženja „Sutra je novi dan“ i Udruženja žena „Mala Kladuša“ i „Ašik kaldrma“, te catering kod Nedže.

Kako kažu organizatori, prezadovoljni su odazivom građana, koji su po ko zna koji put pokazali veliko srce i humanost na djelu.

Ukoliko ste i vi odlučili činiti dobro i danas učiniti dobro djelo još nije kasno da posjetite Trg mladih i kupovinom slatkih ili slanih jela koja su pripremile naše vrijedne sugrađanke pomognete Mirsadi u njenoj borbi za zdravlje i život. To možete učiniti i uplatom novčanih sredstva na žiro račune. Operacija srca Mirsade Obić koja košta oko 21.000 KM zakazana je za 19. septembar u Kliničkom centru Tuzla.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu