Connect with us

VELIKA KLADUŠA

U Vrnogračkoj Slapnici izvršena primopredaja deminiranog terena „Mušmulja-zapad“

Objavljeno

na datum

usk

Druga polovina mjeseca aprila ozvaničila je početak realizacije projekta deminiranja na lokalitetu Mušmulja, mjesna zajednica Vrnograč, općina Velika Kladuša, a jučerašnjom primopredajom deminiranog terena, akcija je službeno okončana.

Aktivnosti na lokaciji „Mušmulja-zapad“ u mjestu Vrnogračka Slapnica rezultirale su zapisnikom koji je sačinjen prema propisima BH MAC-a, a kojim se navodi da je lokacija u površini 16.877m2 očišćena od mina. Današnjoj primopredaji prisustvovali su predstavnik RU BH MAC-a Bihać, Amir Nadarević, dok je u svojstvu predstavnika službe Civilne zaštite Općine Velika Kladuša prisustvovao Rasim Mašinović

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Izvođač radova bilo je preduzeće N&N IVŠA d.o.o. iz Orašja, a tom prilikom na navedenom lokalitetu pronađeno je i uklonjeno nekoliko eksplozivnih naprava.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

VELIKA KLADUŠA

FOTO – Pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH realizirali još jednu aktivnost izmještanja migranata na području Velike Kladuše

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 11.05.2022. godine, Inspektori za strance Službe za poslove sa strancima , uz asistenciju policijskih službenika MUP-a USK PS Velika Kladuša u ranim jutarnjim satima prilikom kontrole kretanja i boravka migranata u 6 improvizovanih i napuštenih objekata na području opštine Velika Kladuša, naselja Glinica i Vrnograč kao i u 3 objekta u kojima su fizička lica državljani BiH pružali smještaj migrantima, zatekli su ukupno 86 lica. Od tog broja su 3 porodice sa ukupno 14 članova ,a radi se o državljanima Afganista, Pakistana, Bangladeša i Indije.

Sva lica su relocirana u PPC LIPA, a porodice su smještene u PPC Borići gdje im je pružena medicinska pomoć, biometrijska provjera podataka, registracija u kampu, smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Državljanima BiH koji su pružali usluge smještaja strancima a nisu registrovani za pružanje usluga smještaja, niti su izvršili prijave, shodna članu 103. Zakona o strancima biće izdati prekršajni nalozi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Ubijeni u Gradini je Eldin Ćerimović; za počiniocem ili više njih se traga

Objavljeno

na datum

Administator

MUP USK

Eldin Ćerimović iz Velike Kladuše jučer je ubijen sa dva hica iz vatrenog oružja. Ubistvo se desilo u mjestu Gradina, mjesna zajednica Bosanska Bojna. Za počiniocem ili više njih se traga, a motivi se utvrđuju istragom koja je pokrenuta. Informacije i detalje ubistva potvrdio je za Radio Velika Kladuša Adnan Beganović, portparol MUP-a USK-a.

Ubijeni Ćerimović, kako saznajemo, je radio kao čuvar u jednoj hali. U istragu o njegovom ubistvu i šta je do njega dovelo je uključeno i Tužilaštvo USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Migranti iz kampa Miral u Velikoj Kladuši izmješteni u Lipu kod Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Migrantska kriza

Završeno je izmiještanje migranata iz kampa Miral u Velikoj Kladuši u privremeni prihvatni centar Lipa kod Bihaća. Sve je prošlo bez ikakvih incidenata, javljaju ekipe USKinfo.ba sa terena.

Iz Velike Kladuše je izmješteno ukupno 170 migranata.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U kampu Lipa trenutno boravi 430 migranata, uključujući migrante koji su došli u današnjoj akciji koju je provela Služba za poslove sa strancima uz asistenciju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu