Connect with us

VELIKA KLADUŠA

U Vrnogračkoj Slapnici izvršena primopredaja deminiranog terena „Mušmulja-zapad“

Objavljeno

na datum

usk

Druga polovina mjeseca aprila ozvaničila je početak realizacije projekta deminiranja na lokalitetu Mušmulja, mjesna zajednica Vrnograč, općina Velika Kladuša, a jučerašnjom primopredajom deminiranog terena, akcija je službeno okončana.

Aktivnosti na lokaciji „Mušmulja-zapad“ u mjestu Vrnogračka Slapnica rezultirale su zapisnikom koji je sačinjen prema propisima BH MAC-a, a kojim se navodi da je lokacija u površini 16.877m2 očišćena od mina. Današnjoj primopredaji prisustvovali su predstavnik RU BH MAC-a Bihać, Amir Nadarević, dok je u svojstvu predstavnika službe Civilne zaštite Općine Velika Kladuša prisustvovao Rasim Mašinović

Izvođač radova bilo je preduzeće N&N IVŠA d.o.o. iz Orašja, a tom prilikom na navedenom lokalitetu pronađeno je i uklonjeno nekoliko eksplozivnih naprava.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

UNSKO-SANSKI KANTON

Velika Kladuša: Fizički napad na člana biračkog odbora

Objavljeno

na datum

Administator

U Velikoj Kladuši se desio prvi incident na jednom od glasačkih mjesta. Naime, na biračkom mjestu u mjestu Marjanovac desio se fizički napad na člana biračkog odbora.

Inače u Velikoj Kladuši otvoreno je 69 redovnih biračkih mjesta, dva mobilna tima i jedno biračko mjesto za nepotvrđene listiće. Izborni dan je bez problema započeo u Bužimu, Bosanskoj Krupi, Bosanskom Petrovcu i Ključu.

I u Doboju je došlo do napada na posmatrača.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaViše informacija o dešavanjima tokom izbornog dana pročitajte u našem blogu uživo.

Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Preliminarna rang lista kandidata za stipendiju Općine Velika Kladuša u akademskoj 2021/2022. godini

Objavljeno

na datum

Administator

Komisija za dodjelu stipendija je u četvrtak, 15. septembra objavila Preliminarnu rang listu kandidata za stipendiju Općine Velika Kladuša u akademskoj 2021/2022. godini.

Listu možete pogledati OVDJE

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

U Velikoj Kladuši kolačijada za liječenje Mirsade Obić

Objavljeno

na datum

Administator

Na Trgu mladih u Velikoj Kladuši danas (petak, 9. septembar) se održava kolačijada koja ima za cilj prikupiti novčana sredstva za liječenje naše sugrađanke Mirsade Obić. Kolačijadu je organiziralo Udruženje „Most za bolje sutra“ u suradnji s prijateljima iz Udruženja „Sutra je novi dan“ i Udruženja žena „Mala Kladuša“ i „Ašik kaldrma“, te catering kod Nedže.

Kako kažu organizatori, prezadovoljni su odazivom građana, koji su po ko zna koji put pokazali veliko srce i humanost na djelu.

Ukoliko ste i vi odlučili činiti dobro i danas učiniti dobro djelo još nije kasno da posjetite Trg mladih i kupovinom slatkih ili slanih jela koja su pripremile naše vrijedne sugrađanke pomognete Mirsadi u njenoj borbi za zdravlje i život. To možete učiniti i uplatom novčanih sredstva na žiro račune. Operacija srca Mirsade Obić koja košta oko 21.000 KM zakazana je za 19. septembar u Kliničkom centru Tuzla.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu