REGIJA

U Srbiji uhapšena osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom načelnika krimpolicije u Prijedoru

Objavljeno

na datum

Po potjernici MUP-a Republike Srpske u Srbiji je 8. maja uhapšena osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom načelnika Kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića i s još jednim ubistvom u ovom gradu od prije godinu dana.

Ovo je potvrdio ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač (SNSD) nakon sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom.

Lukač smatra da MUP RS-a ima dovoljno materijalnih dokaza koji terete naručitelja i izvršitelja tih ubojstava, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Po jednoj potjernici za ubistvo, koje se desilo prije godinu dana u Prijedoru, MUP Srbije je uhapsio osobu koju sumnjičimo za izvršenje tog ubistva. Povezujemo ga sa izvršenjem ubistva našeg načelnika Bašića, to jest da je narudžba za ubistvo bila od istog čovjeka Rajlića, kojeg smo već uhapsili i koji se nalazi u zatvoru tako da ćemo riješiti i jedno ubistvo koje je ostalo iz prethodnog razdoblja”, istakao je Lukač.

Načelnik Službe kriminalističke policije u Prijedoru Radenko Bašić ubijen je 21. marta iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version