Connect with us

BOSANSKI PETROVAC

FOTO – Timovi FUCZ na dionici Grmuša – Mali Radić deminirali 206.230 m2 sumnjive površine

Objavljeno

na datum

Demineri

Ovaj deminerski zadatak “M14.1 dionica Grmuša-Mali Radić”, 8 km jugozapadno od Bosanske Krupe, realiziran je po zahtjevu JP Autoceste Federacije BiH, odnosno Instituta za građevinarstvo IG Banja Luka, a za potrebu izgradnje nove ceste M14.1. Bihać-Bosanska Krupa na dionici Grmuša – Mali Radić. Na ovom zadatku angažovano je više deminerskih timova i jedan tim za mehaničku pripremu zemljišta Federalne uprave civilne zaštite. U toku realizacije ovog deminerskog zadatka pronađeno je i uništeno devet protivpješadijskih mina PMA-2 i dvije mine PMR-2A.

Timovi Federalne uprave civilne zaštite deminiranjem novih 206. 230 m2 minski sumnjive površine završili su još jedan značajan i kompleksan deminerski zadatak “M14.1 dionica Grmuša-Mali Radić” 8 km jugozapadno od Bosanaske Krupe.

Ovaj zadatak realiziran je po zahtjevu JP Autoceste Federacije BiH, odnosno Instituta za građevinarstvo IG Banja Luka, a za potrebu izgradnje nove ceste M14.1 u dužini od 8 kilometara.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Prethodno je Vlada Federacije BiH na 261. sjednici održanoj 01. 04. 2021. godine zadužila Federalnu upravu civilne zaštite da poduzme neophodne aktivnosti na realizaciji ovog projekta deminiranja.

Zbog značaja navedenog projekta Federalna uprava civilne zaštite je sa aktivnostima tehničkog izviđanja započela u drugoj polovini maja prošle (2021.) godine pri čemu je angažovano više deminerskih timova i jedan tim za mehaničku pripremu zemljišta Federalne uprave civilne zaštite.

Tehničkim izviđanjem zadatka potvrđena je miniranost navedenog područja pri čemu je pronađeno 11 protivpješadijskih mina i šest komada različitog NUS-a koji su uklonjeni i uništeni od strane timova FUCZ za uklanjanje eksplozivnih sredstava.

U toku realizacije ovog deminerskog zadatka pronađeno je i uništeno devet protivpješadijskih mina PMA-2 i dvije mine PMR-2A.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Federalna uprava civilne zaštite kao izvođač radova nakon završetka zadatka upoznala je predstavnike Grada Bosanska Krupa sa granicama tehnički izviđene površine.


Nastavi čitati
MarketingHamdija Abdić

Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

BIHAĆ

Obustave saobraćaja na magistralnom putu Bihać – Bosanski Petrovac

Objavljeno

na datum

Administator

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) danas će u terminima od 10.00 do 11.00 sati, zatim od 13.00 do 14.00 sati i od 16.00 do 17.00 sati doći do obustave saobraćaja.

Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Zbog sanacionih radova, lijeva strana autoceste A1, smjer Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno na desnoj kolovoznoj traci. Saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Nastavi čitati

BOSANSKI PETROVAC

Na Ahiret preselile Azra (Mirsad) Bećirspahić i Merjem Bećirspahić

Objavljeno

na datum

Administator

Azra (Mirsad) Bećirspahić

Dana 17.03.2022. godine iznenada na Ahiret su preselile Azra (Mirsad) Bećirspahić i njena tek rođena beba Merjem Bećispahić.

Dženaza dragih nam rahmetlija će krenuti dana 19.03.2022. godine (subota) u 15:30 sati ispred Gradske džamije, a ukop na mezarju Didović u Bosanskom Petrovcu.

Azra i Mrjem Bećirspahić

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu