BOSNA I HERCEGOVINA

Ogrešević: Samo kandidat kojeg cijela opozicija podrži, a ne samo Trojka, može pobijediti

Objavljeno

na datum

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević smatra da pobjednik na izborima može biti samo kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojeg kandiduje cijela opozicija, a ne samo Trojka (SDP, NiP i NS).

Ocijenio je da se u javnosti stekao pogrešan utisak da je izbor kandidata isključivo stvar spomenute koalicije te je ukazao da je to pogrešan put.

“To definitivno nije pravi put, jer ne biramo predstavnika političke grupacije, nego kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Samo kandidat kojeg podrže sve opozicione stranke može računati na pobjedu”, naglasio je Ogrešević.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaUpravo je svoju stranku – NES izdvojio kao opozicionu koja će imati značajnu ulogu u izboru kandidata. Naveo je da podršku treba dati, kako je potcrtao, najkvalitetnijim kandidatu kojeg treba izabrati bez stranačkih kalkulacija, prenosi Klix.ba
Podsjećamo, unutar Trojke se pregovara ko će biti kandidat. Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković je prošle sedmice najavio da će kandidat uskoro biti izabran.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

U fokusu

Exit mobile version