Connect with us

BIHAĆ

FOTO – U sukobu migranata u Bihaću jedna osoba smrtno stradala!

Objavljeno

na datum

Migranti u Bihaću

U gradskoj aleji u Bihaću, u blizini stadiona NK Jedinstvo i TC Belamionix večeras je došlo do sukoba grupe migranata u kojem je jedna osoba smrtno stradala potvrđeno je iz MUP-a USK.

Desio se sukob više migranata u kojem je korišteno vatreno oružje. Jedna osoba je podlegla povredama na licu mjesta dok je još jedan migrant zadobio teške tjelesne povrede i on se nalazi u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, rekao je za USKinfo.ba portparol Uprave policije MUP-a USK Adnan Beganović.

Sektor policije za krvne delikte vrši uviđaj, radi se na prikupljanju informacija kako bi se došlo do počinioca, dodao je Beganović.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati
Marketing
1 komentar

1 komentar

  1. Hasib

    16.04.2022. at 11:38

    Ova situacija sa migranti ma je katastrofa ono treba odma čim Ji vidiš u gradu da se pokupe i sa njima na lipu jer u gradu nisu pod nadzorom i rade krivična djela ako je migrant onda se zna gdje migranata treba da bude u centrima za migrante

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BIHAĆ

U Bihaću upriličen prijem za policajce koji su spasili čovjeka iz Une

Objavljeno

na datum

Administator

Vršioc dužnosti gradonačelnika Grada Bihaća Jasmina Ćoralić u svom Kabinetu je ugostila Dinku Alijagića, Amru Balaban, Asima Perviza i Jasmina Felića, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona koji su obavljajući službenu dužnost spasili muškarca koji je skočio s mosta u rijeku Unu.

“Danas smo izvršili prijem pripadnika Policijske stanice Bihać, koji su prije 15 dana spasili život našeg sugrađanina. S obzirom da se radi o hrabrom i nesebičnom činu danas smo ispred Grada Bihaća, Gradskog vijeća, Gradske uprave i svih građana pripremili zahvalnice”, kazala je Ćoralić.

Za policajca Dinku Alijagića nije bilo nimalo dileme kada je u pitanju ulazak u hladnu vodu da se spasi jedan ljudski život.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa“Dolaskom na lice mjesta pored ograde mosta smo zatekli odjevni predmet-jaknu, pregledom šireg lokaliteta uočilo smo kako tijelo pluta rijekom i kako ga voda nosi niz rijeku. Odmah smo počeli timski djelovati i pronašli slobodnu lokaciju gdje smo bezbijedno sišli obali rijeke Une i ušli u rijeku, došli do lica i izvukli ga na tzv. ostrvo”, kaže Alijagić.

Nakon što su ga hrabri bihaćki policajci izvukli iz vode, lice su dalje preuzeli službenici Doma zdravlja Bihać i prevezli ga do Kantonalne bolnice u Bihaću, gdje mu je ukazana liječnička pomoć.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati

BIHAĆ

Policija u Karlovcu podnijela krivičnu prijavu: Ko je ubio radnika iz Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Okolnosti pod kojima je, u Sadilovcu kod Karlovca, ubijen Mehura Handanović (55) iz sela Vikići kod Bihaća, prema svemu sudeći, i dalje će ostati nerazjašnjene.

Nepoznati počinilac

Prema najnovijim informacijama koje je za „Avaz“ saopćila Policijska uprava u Karlovcu, prijava je podnesena protiv nepoznatog počinioca, a istraga bi mogla potrajati.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaObavještavamo vas da su policijski službenici Policijske uprave karlovačke podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja ili više njih radi osnovane sumnje da je na štetu državljanina BiH, rođenog 1968. godine, počinjeno kazneno djelo teška kaznena djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 2 Kaznenog zakona u vezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st.1 Kaznenog zakona – saopćeno je za “Avaz” iz PU karlovačke.

Dodali su da slijedi daljnje kriminalističko istraživanje u saradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom, odnosno poduzimanje potrebnih mjera i radnji u cilju utvrđivanja i razrješenja svih okolnosti ovog događaja.

Poznato je da je ljekar u Hrvatskoj utvrdio da je Mehura Handanović umro prirodnom smrću 31. oktobra u 9.20 sati u mjestu Sadilovac.

Urađena obdukcija

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNakon što je tijelo predato porodici, na njihov zahtjev urađena je obdukcija u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, a kojom je utvrđeno da je smrt uzrokovana metkom. Handanović je pogođen u leđa, a metak se zaustavio u srcu.

O nalazu obdukcije MUP USK je odmah, putem Interpola, obavijestio MUP Republike Hrvatske. Tužilaštvo USK je obavijestilo DORH te je početkom novembra započela istraga u Karlovcu.

Ukoliko se i utvrdi počinilac, prema Krivičnom zakonu Republike Hrvatske, prijeti mu kazna od tri do petnaest godina.

Godinama radio u Sadilovcu

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaHandanović je 14 godina radio na farmi muznih krava „Pro Milk“ u Sadilovcu. Svakog dana je, prema riječima supruge Behire, išao na posao i vraćao se kući. Porodica tvrdi da je Mehura bio porodičan čovjek i nije bio sklon sukobima.

Nastavi čitati

BIHAĆ

Na Ahiret preselio Redžić (Muharem) Ibrahim – Bado

Objavljeno

na datum

Administator

Tužnog srca i s bolom u duši obavještavamo rodbinu, komšije i prijatelje da je na ahiret u 68. godini života preselio Redžić (Muharem) Ibrahim – Bado.

Dženaza rahmetlije obavit će se u ponedjeljak, 28. 11. 2022., na gradskim mezarlucima ”Humci” u 15:00h.

Da mu dragi Allah dž.š., podari džennet, a porodici sabur.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu