Connect with us

Nekategorisano

Australija šalje 20 oklopnih vozila kao pomoć Ukrajini

Objavljeno

na datum

oklopna vozila ukrajina

Australija će poslati 20 svojih oklopnih transportera Bushmaster u Ukrajinu, rekao je u petak premijer Scott Morrison.

Vozila koje proizvodi australijska podružnica francuske kompanije Thales, obojena su maslinasto zelenom bojom s ukrajinskom zastavom koja se nalazi sa strane, a na vozilima je ispisano “Ujedinjeni s Ukrajinom”.

Dva Bushmastera su varijante vozila hitne pomoći koje nose amblem Crvenog križa i koriste se na bojnim poljima za pomoć ranjenicima.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Vozila ovoga tipa specifično je zatražio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u obraćanju australijskom parlamentu krajem marta.

“Bushmaster je napravljen u Australiji kako bi osigurao zaštićeni pokretni transport, sigurno premještajući vojnike na područje borbe prije nego što se upute u blisku borbu”, stoji u današnjem saopćenju koje je objavio Morrisonov kabinet.

Bushmaster je prikladan za pružanje zaštite vojnicima ukrajinskih oružanih snaga i ukrajinskim civilima od mina i improviziranih eksplozivnih naprava, gelera iz topništva i vatre iz malokalibarskog oružja.

Evropska unija će također posvetiti dodatnih 500 miliona eura za vojnu pomoć Ukrajini, najavio je u četvrtak predsjednik Europske komisije Charles Michel.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Tako se povećava ukupno izdvajanje EU za vojnu pomoć Ukrajini na 1,5 milijardi eura.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nekategorisano

Javni oglas za prijem namještenika u radni odnos na određeno vrijeme u Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona – Područno tužilaštvo u Sanskom Mostu

Objavljeno

na datum

Administator

Javni oglas za prijem namještenika u radni odnos na određeno vrijeme u Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona – Područno tužilaštvo u Sanskom Mostu, broj: A-963/23 od 29.11.2023.godine

  1. VIŠI REFERENT – TUŽILAČKI ASISTENT – DAKTILOGRAF – 1 (JEDAN) IZVRŠILAC – do povratka višeg referenta – tužilačkog asistenta-daktilografa sa porodiljnog odsustva

Nastavi čitati

Nekategorisano

U 11. godini života na Ahiret preselio BAJRIĆ (Mirhada i Nurke) EMAN

Objavljeno

na datum

Administator

Tužnim srcem javljamo rodbini, prijateljima i komšijama da je dana 21.11.2023. god. u 11. godini života na ahiret preselio BAJRIĆ (Mirhada i Nurke) EMAN.

Dženaza polazi ispred kuće žalosti na Hairlahovića brdu u četvrtak 23.11.2023. u 12:45h. Klanjanje dženaze i ukop će se obaviti na mezarju Pašin harman, po dolasku.

Da mu se Allah dž.š. smiluje podari dženent, a porodici sabur.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

Nekategorisano

Na Ahiret preselila Čović (Islamović) Melka

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 14.11.2023.god. nakon kraće bolesti u 80-oj godini života preselila na Ahiret.

Dženaza mile nam rahmetlije polazi ispred kuće žalosti CERAVAČKA BRDA br.46 u Četvrtak 16.11.2023.god. u 12:15 sati, klanjanje i ukop će se obaviti na mezarju na Čavniku džemat VIKIĆI u 13:30 sati.

Da joj dragi Allah dž.š. podari Džennet, a porodici sabur.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu