Connect with us

SANSKI MOST

FOTO – Sanski Most:Otkriveni izvršioci i pronađeni predmeti iz više krivičnih djela

Objavljeno

na datum

MUP USK

U proteklim mjesecima na području općine Sanski Most, evidentirano je više krivičnih djela iz glave XXV – Krivična djela protiv imovine, kojom prilikom su mete napada bili privatni objekti naših građana kao i objekti u vlasništvu pravnih lica.

Kriminalističkom istragom koju su pod nadzorom Tužilaštva USK vodili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Sanski Most došlo se do osnova sumnje o izvršiocima ovih krivičnih djela kao i lokacijama na kojima su skriveni ili prodani predmeti koji su otuđeni izvršenjem krivičnih djela.

Zbog sumnje da su izvršili deset krivičnih djela “krađa”, “teška krađa” i “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, slobode su lišeni K. S. rođen 1978 godine, J. Z. rođen 1983 godine i B. M. rođen 1999 godine svi iz Sanskog Mosta, te je nad istima zavedena kriminalistička obrada.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaPronađeni predmeti su u skladu sa ZKP F BiH oduzeti i pohranjeni u prostorije policijske stanice Sanski Most, gdje će se moći izvršiti prepoznavanje kao i druge radnje uz saglasnost Tužilaštva i Suda.

Protiv navedenih lica podnesen je Izvještaj o izvšenom krivičnom djelu nadležnom Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona,saop'ćeno je iz MUP-a USK.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

SANSKI MOST

Bećirović u Sanskom Mostu: Nakon izbora, krajiški gradovi će biti mjesto povratka, ne odlaska

Objavljeno

na datum

Administator

Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je bio u posjeti Sanskom Mostu, gdje je prisustvovao predizbornom skupu SDP-a BiH.

„Ljudi su umorni od lažnih obećanja i sijanja nemira u Bosni i Hercegovini. Vrijeme je da se okrenemo ekonomskom razvoju i da vratimo optimizam ljudima. Žalosti me činjenica da prilikom svake posjete vidim sve manje upaljenih svjetala u domaćinstvima u našim krajiškim gradovima. Narod koji nisu uspjeli raseliti ni agresori, danas sa kućnih pragova rastjeruju loše i neodgovorne vlasti na državnom i entitetskom nivou. Prazne kuće i tišina na ulicama naših gradova najglasnije govore kakvu vlast imamo,“ izjavio je Bećirović.

Dodao je da, ako išta ohrabruje, onda je to nepokolebljiva volja Krajišnika da rade i grade.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa“Važno je da su kantonalne vlasti, unatoč udaru u vidu migrantskog vala, uspjele stabilizovati prilike na regionalnoj razini. Uvjeren sam da će nakon općih izbora, uz podršku države i entiteta, krajiški gradovi biti mjesta povratka, a ne odlaska”, dodao je Bećirović.

Naglasio je da krajina ima zadivljujuća prirodna bogatstva.

“Sanski Most je jedan od primjera. Nakon oktobra, nova većina će donijeti promjenu u odnosu državnih i entitetskih vlasti prema Krajini i osigurati podršku razvoju turizma i poljopoprivrede u ovom bogatom kraju kako bismo stvorili uvjete za rad i ostanak vrijednih Krajišnika u svojim domovima”, zaključio je Bećirović.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati

CRNA HRONIKA

Sanski Most: Poznat identitet muškarca koji je pronađen mrtav u kući

Objavljeno

na datum

Administator

Osoba čije je tijelo pronađeno jučer u kući u Sanskom Mostu je tridesetogodišnji Damir Delkić iz Prijedora, saznaje portal “Avaza”.

Podsjećamo, tijelo je pronađeno jučer, nakon što je Dom zdravlja Sanski Most zaprimio dojavu o smrtno stradaloj osobi u 12:55 sati.

Izlaskom na lice mjesta u stambenom objektu pronašli su beživotno tijelo muške odrasle osobe. Tužilaštvo je odmah upoznato kao i policija, a uviđajne radnje su odrađene na licu mjesta. Tijelo muškarca je potom odvezeno u Dom zdravlja Sanski Most gdje se doktor nije mogao očitovati o uzroku smrti – rekao je glasnogovornik MUP-a USK Adnan Beganović za portal “Avaza”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaJutros su u kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” odrađeni patološki nalaz i obdukcija smrtno stradale osobe, ali se mrtvozornik nije mogao očitovati o uzroku smrti.

Uzeo je uzorke tkiva organa radi toksikološkog vještačenja koje će biti naknadno urađeno – kazao je Beganović.

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Užas u Sanskom Mostu: Muškarac pronađen mrtav u kući, čeka se obdukcija

Objavljeno

na datum

Administator

hrvatska policija

Tijelo muške odrasle osobe pronađeno je u kući u Sanskom Mostu, potvrđeno je za portal “Avaza“. Tijelo je pronađeno jučer, nakon što je Dom zdravlja Sanski Most zaprimio dojavu o smrtno stradaloj osobi u 12:55 sati.

Izlaskom na lice mjesta u stambenom objektu pronašli su beživotno tijelo muške odrasle osobe. Tužilaštvo je odmah upoznato kao i policija, a uviđajne radnje su odrađene na licu mjesta. Tijelo muškarca je potom odvezeno u Dom zdravlja Sanski Most gdje se doktor nije mogao očitovati o uzroku smrti – rekao je glasnogovornik MUP-a USK Adnan Beganović za portal “Avaza”.

Radi se o osobi inicijala D.D. iz Prijedora, rođenog 1992. godine. Jutros su u kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” odrađeni patološki nalaz i obdukcija smrtno stradale osobe, ali se mrtvozornik nije mogao očitovati o uzroku smrti.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaUzeo je uzorke tkiva organa radi toksikološkog vještačenja koje će biti naknadno urađeno – kazao je Beganović.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu