Connect with us

CAZIN

Detalji pucnjave u Cazinu: Pucano karabinom iz Golfa, ranjena dvojica momaka, napadači uhvaćeni nakon potjere

Objavljeno

na datum

pucnjava cazin

U pucnjavi koja se sinoć oko 23 sata dogodila u zaseoku Dabinovac kod Cazina, ranjeni su Ž . R. (23) iz Cazina i R. R. (17), rođen u Bihaću, a koji je zadobio teške tjelesne povrede. Obojica su prevezena u KB “Dr. Irfan Ljubijankić”. Brzom reakcijom pripadnika MUP-a Unsko- sanskog kantona, uhapšen je M. M. (24) za kojeg se sumnja da je pucao.

Dva lica imala prostrelne rane

Portparol MUP-a USK Adnana Beganović je za portal “Avaza” potvrdio je da je Policijska uprava Cazin sinoć u 23 sata obaviještena da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u zaseoku Dabinovac.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Tom prilikom došlo je do ranjavanja dva lica. Izlaskom na licu mjesta pronađena su dva lica koja su imala prostrelne rane. Ukazana im je neophodna medicinska pomoć u Domu zdravlja Cazin, a zbog težine ozljeda dovezeni su u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” gdje su hospitalizirani. Kod jednog lica su utvrđene teške tjelesne povrede, kod drugog lakše – kazao je za portal “Avaza” Beganović.

On je dodao je o događaju upoznato Kantonalno tužilaštvo koje se očitovalo da u pomenutom događaju ima obilježja krivičnog djela ubistva u pokušaju.

Odbačeno oružje

Patrola policije je imala saznanja o vozilu koje se kretalo tom dionicom kao i o mogućim izvršiocima i alarmirali su sve patrole na terenu. Policijska stanica Bihać, u rejonu Brekovice, zaustavili su vozilo Golf u kome su bila četiri lica, te operativnim radom i izjavama utvrđeno je da su oni vinovnici ovog događaja. Odbačeno je oružje kojim su izvršili ispaljenje te su pokazali lokaciju gdje se isto nalazi. Zbog toga što se radilo u noćnim uvjetima, uviđaj je nastavljen u jutranjim satima tako da i sad traje. Istražitelji sektora kriminalističke policije zajedno s dežurnim tužiocem vrše uviđajne radnje – kaže Beganović.

Kako saznajemo pucano je iz karabina, a motiv za ovaj napad bit će poznat nakon uzimanja izjava od svih učesnika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CAZIN

Cazin: U nastavku istrage pronađeni novi zasadi “Cannabis sative L”

Objavljeno

na datum

Administator

U nastavku istražnih radnji vezano za krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ kojom prilikom su dana 25.09.2023 godine dva lica lišena slobode te sprovedena Kantonalnom tužiocu na dalje postupanje, pripadnici Sektora kriminalističke policije su na području naselja Šturlić odnosno farme purana u mjestu Crnaja, izvršili pretres hale broj jedan i u istoj pronašli četiri stabljike zeljaste biljke te u hali broj dva tri stabljike zeljaste biljke koje svojim izgledom asociraju na „Cannabis sativa L“. Navedene biljke su uklonjene, a istraga po ovim predmetima se nastavlja.

Također istog dana 28.09.2023 godine, na osnovu saglasnosti dežurnog Kantonalnog tužioca i naredbe Sudije za prethodni postupak Općinskog suda Cazin, inspektori Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres porodične kuće, pratećih objekata i vozila u vlasništvu DŽ. M. rođen 1999 godine iz naselja Šturlićka Platnica. Pretresom je pronađena jedna automatska puška M-56 sa dva pripadajuća okvira za metke.

Nad navedenim lice je zavedena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija”,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

CAZIN

FOTO – Cazin: Policija USK pronašla i oduzela drogu i automatsku pušku

Objavljeno

na datum

Administator

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja i Naredbe Općinskog suda Cazin inspektori Sektora krimnalističke policije izvršili su pretres porodičnih kuća, pratećih objekata i vozila vlasništvo dva lica J. A. rođen 2001 godine iz mjesta Crnaja i Č. E. rođen 1994 godine iz mjesta Crnaja. Tom prilikom pronađene su 22 stabljike biljne vrste koja izgledom asocira na „cannabis sativu L“ i neutvrđena količina zeljaste materije koja izgledom asocira na opojno sredstvo „marihauna“, kao i automatska puška.

Navedena lica su lišena slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 238 i 371 KZ FBiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“. Dana 26.09.2023. godine u 15,00 sati navedena lica su sprovedena kantonalnom tužiocu na dalje postupanje,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

CAZIN

FOTO – Bosanski biser: Stiglo proljeće na Ostrožac

Objavljeno

na datum

Administator

Stiglo je proljeće na Ostrožac – bedem Krajine i Bosne! Skulpture iznad kojih se uzdižu kule i bedemi, stari grad Ostrožac čine jednim od bisera bh. kulturno – historijskog naslijeđa.

Pravi proljetni dan, behar, cvrkut ptica, idealno za odmor duha i tijela. Ni ulaz u stari grad nije skup.

Ulaznica za odrasle je 4 KM, a za djecu 2 KM. Treba reći da je ovo nacionalni spomenik koji se sastoji od srednjovjekovne utvrde, utvrde iz Osmanskog perioda, dvorca Lothara von Berksa iz zbirke skulptura koja se nalazi u prirodnom okruženju Starog grada.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kompleks je podijeljen na sjeverni dio u kojem se nalazi Srednjovjekovni grad, središnji dio – Dvor I sa tabijama i bedemima i južni dio – dvirac Lothara Berksa sa sahat kulom.

Stari grad Ostrožac predstavlja jedan od većih utvrđenih gradova u BiH, kojeg odlikuje očuvanost svih faza razvoja od srednjeg vijeka, preko osmanskog perioda pa do grada rezidencijalnog karaktera u Austro – Ugarskom periodu.

Pogledajte galeriju fotografija.

Foto: Evelin Trako

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu