SVIJET

VIDEO – Lavrov poslao upozorenje svjetskim čelnicima, ima zahtjev za Britaniju

Objavljeno

na datum

Ruski ministar vanjskih poslova rekao je da su ukrajinske “provokacije” u Buči prijetnja međunarodnoj sigurnosti. Sergej Lavrov ponovio je stav svoje zemlje da je Ukrajina organizirala nešto što se čini kao masakr civila, nazvavši to lažnim napadom.

Rekao je da će Moskva zahtijevati da Ujedinjeno Kraljevstvo ispuni svoje obveze kao predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti UN-a tako što će pristati na to da Rusija raspravlja o tom pitanju na sastanku.

Predsjednik ruskog istražnog odbora Alexander Bastrikin dao je upute svojoj agenciji da analizira izvješća o ubojstvima civila.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Prema našim informacijama, kako bi diskreditiralo rusko vojno osoblje, Ministarstvo obrane Ukrajine je zapadnim medijima distribuiralo video zapise snimljene u gradu Buča, Kijevska regija, kao dokaz masakra civila”, priopćeno je iz Istražnog odbora.
Rusija tvrdi da je priča o Buči “provokacija”

Podsjetimo, ministarstvo vanjskih poslova Rusije tvrdi da su snimke mrtvih civila u ukrajinskome gradu Buči “naručile” Sjedinjene Države kako bi okrivile Rusiju. “Tko su majstori provokacija? Naravno, SAD i NATO”, rekla je glasnogovornica ministarstva Marija Zaharova u intervjuu na državnoj televiziji.

Zaharova je kazala da je brza reakcija Zapada zbog slika mrtvih civila ukazuje na to da je ta priča dio plana da se naruši ugled Rusije.

“U ovom slučaju čini mi se da činjenica da su ove izjave (o Rusiji) dane odmah nakon što su se pojavili ti materijali ne ostavlja nikakvu sumnju oko toga tko ih je ‘naručio’.”

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinske vlasti u nedjelju su kazale da istražuju moguće ratne zločine koje je Rusija počinila nakon što su u gradovima oko Kijeva nađene stotine mrtvih tijela.

Ovo je provokacija”

Ruske vlasti tvrde da su fotografije i snimke iz Buče “provokacija” napravljena s namjerom da poremeti mirovne pregovore između Moskve i Kijeva. Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su fotografije “još jedna namještaljka kijevskoga režima”.

Snimke i fotografije mrtvih civila potaknule su zapadne zemlje da pozovu na kažnjavanje odgovornih za ratne zločine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Rusija pak traži da se Vijeće sigurnosti UN-a u ponedjeljak sastane kako bi raspravljalo o “provokaciji ukrajinskih radikala” u Buči.

Rusija je 24. veljače poslala desetke tisuća vojnika u Ukrajinu u “specijalnu vojnu operaciju” kako bi uništila vojne snage svoga južnoga susjeda te iskorijenila “opasne nacionaliste”.

Ukrajinske snage pružaju snažan otpor, a zapad je Rusiji nametnuo snažne sankcije kako bi ju natjerao da se povuče.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version