Connect with us

Uncategorized

Vlada USK: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć

Objavljeno

na datum

javni poziv
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Uncategorized

Kantonalni sud Bihać: Objavljena presuda u predmetu Adis Sivić

Objavljeno

na datum

Administator

Nakon održanog usmenog, glavnog i javnog pretresa u krivičnom postupku protiv optuženog Adisa Sivića, Kantonalni sud u Bihaću je dana 21.06.2024. godine donio i javno objavio presudu u predmetu broj 20 0 K 064476 24 Kžk, kojom je optuženi oglašen krivim za krivično djelo Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje iz člana 358. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH, pa je sud primjenom navedenog zakonskog propisa i člana 59. tačka b) i člana 62. KZ F BiH optuženom izrekao UVJETNU OSUDU, a kojom se optuženom utvrđuje s kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 2 (dvije) godine od pravomoćnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Temeljem člana 202. stav 1. ZKP F BiH optuženi se obavezuje da nadoknadi troškove krvičnog postupka u iznosu od 100,00 KM i plati sudu paušal u iznosu od 200,00 KM u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude i obavezuje da nadoknadi troškove krivičnog postupka nastale plaćanjem nagrade braniocu za odbranu po službenoj dužnosti koji će se utvrditi pravomoćnosti presude.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste, saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

Uncategorized

MUP USK: Objesna vožnja mladog vozača iz Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 09.06.2024. godine u 11:55 sati, policijskim službenicima Policijske stanice Bihać putem telefona obratilo se više građana koji su ovom prilikom prijavili vozača p.m.vBMW nepoznatih registraskih oznaka, koji je upravljujući spomenutim vozilom krećući se iz pravca ulice 502. Viteške brdske brigade i uključujući se u ulicu 5.Korpusa sa vozilom stvarao veliku buku, uz škripu guma i naglim prelaskom vozila iz jedne u drugu saobraćajnu traku ugrozio druge učesnike u saobraćaju kao i nekolicinu pješaka koji su se nalazili na pješačkom prelazu.

Nakon što je opasnom radnjom svojim vozilom ugrozio druge učesnike u saobraćaju vozač gore spomenutog automobila se udaljio sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

Po zaprimljenim dojavama izvršen je pregled u službenim prostorijama video nadzora na raskrsnici spomenutih ulica a radi utvrđivanja identiteta kako spornog vozila tako i pronalaska vozača istog. Uvidom u video nadzor utvrđeno je da se radi o p.m.v marke BMW, registrovan na lice inicijala H.I. rođen 1995. godine u Bihaću, gdje i nastanjen u naselju Golubić bb, Grad Bihać, koji je nedugo potom od strane patrole policije PS Bihać, pronađen i sa istim je obavljen razgovor te zbog počinjenog prekršaja istom je uručen prekršajni nalog po ZOOSSNP BiH za učinjeni prekršaj.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem se zahvaljujemo savjesnim građanima na dojavi o navedenom događaju, te ih ovim putem pozivamo da i ubuduće prijave ovakve nesavjesne radnje pojedinaca koji svojim radnjama ugrožavaju tuđe živote.

Vozačima jos jednom skrećemo pažnju da su se dužni pridržavati saobraćajnih pravila i propisa, a da će oni nesavjesni koji svojim bahatim ponašanjem i radnjama ugrožavaju svoj kao i tuđe živote biti identificirani i sankcionisani.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

Uncategorized

JAVNI KONKURS za prijem državnog službenika u radni odnos na određeno vrijeme u Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona

Objavljeno

na datum

Administator

JAVNI KONKURS za prijem državnog službenika u radni odnos na određeno vrijeme u Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona na radno mjesto Višeg stručnog saradnika – pomoćnik tužioca, broj: A – 366/24 od 22.04.2024. godine

Viši stručni saradnik – pomoćnik tužioca – 2 (dva) – izvršioca

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu