Connect with us

REGIJA

VIDEO – Vučić ponovo izašao iz frižidera i ušao u televizijski studio

Objavljeno

na datum

Predsjednički kandidat Aleksandar Vučić sa svojim saradnicima gostovao je na TV Pink, a u studio je ušao iz – frižidera.

“Toliko sam dosadio svima da ljudi misle da izlazim iz frižidera”, kazao je Vučić.

Vučić je nedavno snimio predizborni spot u kojem izlazi iz frižidera. Time se pokušava našaliti na svoj račun, s obzirom da se sveprisutan u javnosti i medijima.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

On je rekao da sebi ne može oprostiti što je prije sedam ili osam mjeseci vidio da Kinezi kupuju sve.

“Znali su da dolazi velika kriza”, kazao je Vučić i istakao da žali što nije preduzeo iste mjere kao oni, prenosi Blic.

Vučić kaže da je od nekoliko premijera čuo da su uvijek veće efekte svog rada imali u drugom mandatu.

“Uvijek griješite kada želite da sve postignete. To je moja greška jer je nemoguće uraditi sve. Bitno je baviti se suštinskim stvarima, u suprotnom, pokušat ćete sve, a nećete uraditi ništa”, kazao je Vučić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

REGIJA

Vučić zagonetan: Ugroženi su interesi Srbije i RS-a, ne mogu vam reći kakve smo vijesti dobili

Objavljeno

na datum

Administator

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da su pred Srbijom teški dani dodavši kako nije lako da kaže kakve vijesti su dobili u posljednjih 48 sati.

“Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese, i Srbije i RS-a. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad”, napisao je Vučić.

Na kraju dodaje da će se Srbija boriti i pobijediti.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Za sada nije poznato na koga Vučić misli kad kaže da ugrožava vitalni nacionalni interes Srbije i RS-a. Za očekivati je da predsjednik Srbije bude precizniji u narednim danima.

Nastavi čitati

REGIJA

Bh. državljanin uhapšen na granici sa Hrvatskom s 2,2 kilograma marihuane

Objavljeno

na datum

Administator

Zbog 2,2 kilograma marihuane, koja mu je jučer pronađena u prtljazi prilikom kontrole na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, Policijska uprava brodsko-posavska podnijela je kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg državljanina BiH.

U subotu, oko 11:25, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, izvršena je kontrola autobusa, osoba i prtljage, a policijski službenici su u suradnji s djelatnicima carine izvršili pregled nad 45-godišnjim putnikom, državljaninom Bosne i Hercegovine, kod kojeg su u prtljazi pronašli oko 2,2 kilograma marihuane, izvijestila je u nedjelju PU Brodsko-posavska.

Pojašnjeno je kako je protiv ove osobe podnešena kaznena prijava.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Policijski službenici protiv 45-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a uhapšeni je noćas predan pritvorskom nadzorniku”, prenosi Hina.

Nastavi čitati

REGIJA

VIDEO – Plenković opisao sate uoči donošenje odluke EU o BiH: Ključan je bio sastanak s ambasadorima

Objavljeno

na datum

Administator

Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentirao je odluku o otvaranju pregovora EU sa BiH te se osvrnuo i na unutrašnje političke prilike u Bosni i Hercegovini.

U razgovoru za Dnevnik Plus RTV Herceg-Bosne, Plenković je rekao kako je odluka Brisela veliki upjeh za Bosnu i Hercegovinu.

“Riječ je o velikom uspjehu za Bosnu i Hercegovinu, za sva tri konstitutivna naroda i za sve građane BiH. Iskrene čestitke predsjedateljici Vijeća ministara Borjani Krišto, svim članicama i članovima Vijeća te Parlamentarne skupštine BiH. Čestitke i predsjedniku HNS-a Draganu Čoviću na konzistentnoj politici političkih predstavnika hrvatskog naroda u stalnom stremljenju za bržim evropskim putem BiH”, rekao je Plenković.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, premijer Hrvatske je nabrojao sve zakone koje je BiH donijela, a koji su bili preduslov za odluku Evropskog vijeća.

“Kada se to dogodilo onda smo tih nekoliko dana bili non-stop u kontaktu sa svima. Trebalo je proći njemački Bundestag, razgovarati s finskim premijerom, danskom premijerkom, švedskim i luksemburškim premijerom”, kazao je Plenković te dodao da su svi oni mogli imati nekakve rezerve prema BiH.

Posebno je napomenuo i da se nizozemski premijer susreo s inicijativom opozicionih stranaka koje su u parlamentu bile protiv toga da BiH dobije pregovarački status.

Osvrćući se na samu odluku Evropskog vijeća Plenković je kazao i da se radilo na tome da se formulacija zaključaka što kasnije predstavi ambasadorima u Briselu kako bi se o tome što manje raspravljalo.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“To je došlo praktički dan pred samo Vijeće što je bilo dobro i onda smo ga na samom Vijeću još popravili. Mi smo ubacili ovu rečenicu koja kaže da Evropsko vijeće poziva Evropsku komisiju. Ona ja ključna zato što praktički daje nalog Komisiji da krenu pripremati pregovarački okvir”, kazao je Plenković.

Na putu ka EU, Plenković ističe kako je izborni zakon prioritet.

“Izborni zakon je temelj. Za mene kao predsjednika Vlade pa i kao HDZ-a zaista je ključno da se riješi to pitanje legitimnog predstavljanja Hrvata u Predsjedništvu. Malo sve skupa to ispada smiješno. Ja mislim da to nije dobro. To je jedna poruka nepoštovanja prema jednom od tri konstitutivna naroda; izvrtanje duha, slova i dogovora u konačnici u Dejtonu”, ističe Plenković.

Na kraju, naglasio je kako je jedan od strateških projekata za bh. Hrvate izgradnja Južne plinske interkonekcije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Prije svega želimo omogućiti da BiH prestane biti ovisna o dotoku ruskog plina kroz Srbiju. Bit ovoga je Južnom plinskom interkonekcijom odnosno našom investicijom produžiti plinovod koji ide od Zagvozda do Imotskog, od Imotskog prema Grudama. To je onaj dio koji će Hrvatska investirati jer želimo da se plinificira i ovaj dio BiH na teritoriji Federacije BiH. Mi smatramo da, koje god rješenje u BiH bude nađeno, to treba biti rješenje u kojem Hrvati kao konstitutivan narod, budući da plin dolazi iz Hrvatske na područje gdje žive Hrvati u BiH, moraju imati ključnu ulogu. Tu nema nikakvih dilema i zato smo podržali Dragana Čovića”, zaključio je Plenković u intervjuu.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu