SVIJET

VIDEO – Kadirov kritikovao ruskog pregovarača: “Počinju da se vide pukotine u Moskvi”

Objavljeno

na datum

Ramzan Kadirov, šef ruske čečenske republike, rekao je da Moskva neće učiniti nikakve ustupke u svom ratu u Ukrajini, prenosi Reuters.

U izjavi, koja čini se odstupa od zvaničnog stava Moskve, Kadirov je rekao da je ruski pregovarač Vladimir Medinski pogriješio kada je sugerisao drugačije.

“Vladimir Putin neće samo tako zaustaviti ono što je započeo u Ukrajini”, upozorio je Kadirov.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Sjedeći u svojoj pozlaćenoj kancelariji, čečenski diktator Ramzan Kadirov javno kritikuje ruskog glavnog pregovarača Vladimira Medinskog zato što je navodno previše popustljiv prema Ukrajini. Počinju da se vide pukotine”, zaključio je u reakciji jedan od korisnika Twittera, koji se bavi “monitoringom ruskih medija”

Inače, Medinski je danas rekao da je Kijev pokazao volju da prihvati glavne ruske zahtjeve, uključujući odustajanje od članstva u NATO-u, ali da stajalište Moskve o Donbasu i Krimu ostaje nepromijenjeno.

On je na ruskoj televiziji rekao da je Ukrajina pismeno dala do znanja da je voljna odustati od pridruženja NATO-u i usvojiti “neblokovski” status, odreći se nuklearnog i ostalog oružja za masovno uništenje i obvezati se da neće biti domaćin stranim trupama ili vojnim bazama na svom tlu.

Međutim, Kadirov je nakon izjave glavnog pregovarača Moskve zaključio da je “popustljiv”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version