Connect with us

SVIJET

VIDEO – Kadirov kritikovao ruskog pregovarača: “Počinju da se vide pukotine u Moskvi”

Objavljeno

na datum

Ramzan Kadirov

Ramzan Kadirov, šef ruske čečenske republike, rekao je da Moskva neće učiniti nikakve ustupke u svom ratu u Ukrajini, prenosi Reuters.

U izjavi, koja čini se odstupa od zvaničnog stava Moskve, Kadirov je rekao da je ruski pregovarač Vladimir Medinski pogriješio kada je sugerisao drugačije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Vladimir Putin neće samo tako zaustaviti ono što je započeo u Ukrajini”, upozorio je Kadirov.

“Sjedeći u svojoj pozlaćenoj kancelariji, čečenski diktator Ramzan Kadirov javno kritikuje ruskog glavnog pregovarača Vladimira Medinskog zato što je navodno previše popustljiv prema Ukrajini. Počinju da se vide pukotine”, zaključio je u reakciji jedan od korisnika Twittera, koji se bavi “monitoringom ruskih medija”

Inače, Medinski je danas rekao da je Kijev pokazao volju da prihvati glavne ruske zahtjeve, uključujući odustajanje od članstva u NATO-u, ali da stajalište Moskve o Donbasu i Krimu ostaje nepromijenjeno.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

On je na ruskoj televiziji rekao da je Ukrajina pismeno dala do znanja da je voljna odustati od pridruženja NATO-u i usvojiti “neblokovski” status, odreći se nuklearnog i ostalog oružja za masovno uništenje i obvezati se da neće biti domaćin stranim trupama ili vojnim bazama na svom tlu.

Međutim, Kadirov je nakon izjave glavnog pregovarača Moskve zaključio da je “popustljiv”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

SVIJET

Kadirov šalje nove specijalce u Ukrajinu: Obučeni na ruskom vojnom univerzitetu

Objavljeno

na datum

Administator

Nova grupa dobrovoljaca, koja je prošla obuku na Univerzitetu za obuku čečenskih specijalnih snaga, napustila je ovu rusku republiku na Kavkazu i krenula prema Ukrajini, objavio je danas čečenski čelnik Ramzan Kadirov.

“Još jedna skupina dobrovoljaca uputila se u specijalnu operativnu zonu Donbas iz međunarodne zračne luke u Groznom. Zahvaljujući izvrsnoj obučenosti osoblja Sveučilišta za obuku specijalnih snaga, dobrovoljci su savršeno pripremljeni za rješavanje operativnih zadataka”, napisao je Kadirov na Telegramu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ruski Univerzitet za obuku specijalnih snaga jedina je privatna obrazovna ustanova u Ruskoj Federaciji u kojoj se profesionalno obučavaju specijalci.

Izgrađen od strane privatnih osoba na površini od više od 450 hektara u gradu Gudermesu, kompleks sadrži 95 zgrada i najnoviju tehnologiju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

SVIJET

VIDEO – Zelenski: Svaki vojnik koji puca na elektranu Zaporožje za nas postaje “posebna meta”

Objavljeno

na datum

Administator

Volodimir Zelenski

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se sinoć javnosti putem videosnimka, povodom borbi i granatiranja koje se vodi oko nuklearne elektrane Zaporožje.

Zelenski je upozorio sve ruske vojnike koji pucaju na opkoljenu nuklearnu elektranu Zaporožje da će biti na meti ukrajinskih sigurnosnih službi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U svom obraćanju, Zelenski je također dodao da će svaki vojnik, koji puca na postrojenja ili iz njih, postati “posebna meta” za Ukrajinu.

“Svaki ruski vojni oficir koji ili puca na postrojenje, ili puca pod okriljem fabrike, mora shvatiti da postaje posebna meta za našu obavještajnu službu, za naše specijalne službe, za našu vojsku”, rekao je Zelenski.

On je dodao, također, da svaki dan ruske okupacije elektrane povećava opasnost od radijacije Evropi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Zelenski je pozvao i sve diplomate, te predstavnike partnerskih država da pripreme novi paket sankcija Rusiji, sedmi po redu, kako bi ih kaznili i zaustavili zbog napada na nuklearnu elektranu.

Poručuje da, svima onima koji pomažu Rusiji, mora suditi međunarodni sud.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

SVIJET

VIDEO – Paraglajder u posljednjoj sekundi izbjegao pad i smrt, dramatičan video obišao svijet

Objavljeno

na datum

Administator

Amerikanac Kevin Philipp izbjegao je smrt u posljednjoj sekundi nakon što se tokom paraglajding treninga zapleo u vlastiti padobran.

“Nema vremena za umiranje!”, napisao je na društvenim mrežama nakon što je objavio video koji je šokirao mnoge njegove prijatelje.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Philippa je tokom njegovog posljednjeg leta zadesio jak nalet vjetra i dok je bio u slobodnom padu, očajnički je pokušavao aktivirati sigurnoni padobran koji se nalazi oko pojasa.

Drama se odvijala gotovo do samog tla, a onda se praktično u posljednjoj sekundi sigurnoni padobran otvorio i na svu sreću izbjegnuta je tragedija.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu