Connect with us

CRNA HRONIKA

GP BiH: Na graničnim prijelazima lišeno slobode osam osoba

Objavljeno

na datum

Granična policija BiH

Službenici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 29. marta 2022. godine, lišili su slobode A.T. (1993.), državljanina Republike Srbije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „provalna krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana, pri ulasku u BiH na prijelazu Orašje lišena je slobode S.DŽ. (1959.) jer je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „pronevjera u službi“. Službenici Jedinice GPBiH Orašje, državljanku BiH su predali službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Uz navedeno, službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Orašje lišili slobode N.H. (1980.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Оkružnog cеntra sudskе pоliciје Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 29. marta 2022., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška lišili su slobode M.P. (1969.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „krađa energije“. Državljanin BiH je predat službenicima Оkružnog cеntra sudskе pоliciје Bаnjа Lukа.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Prethodno, 27. marta 2022., službenici ove jedinice su na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradina lišili slobode M.S. (1990.) jer ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog krivičnih djela „nasilničko ponašanje“ i „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 29. marta 2022., na letu za Istanbul, pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo lišili su slobode S.M. (1989.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Оkružnog cеntra sudskе pоliciје Istočno Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Bijeljina, 28. marta 2022., na izlasku iz BiH na prijelazu Rača lišili su slobode M.N. (1995.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Оkružnog cеntra sudskе pоliciје Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 28. marta 2022., na letu za Memingen, lišili su slobode bh. državljanku, E.B. (1996.), jer je ustanovljeno da je za njom Policijska stanica Teslić raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predata je službenicima Policijske stanice Teslić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U Brčkom spriječeno krijumčarenje osoba sa područja Kosova

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice GPBiH Brčko, 29. marta 2022. godine na području Brčkog, spriječili su krijumčarenje četiri osobe sa područja Kosova.
Strani državljani su otkriveni prilikom granične kontrole vozila BMW, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao A.M. (1988.), državljanin Bosne i Hercegovine.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krijumčarenje osoba“, protiv A.M. ovoj instituciji bit će dostavljen Izvještaj o krivičnom djelu. Osobe sa područja Kosova su predate pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje,saopćeno je iz GP BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CRNA HRONIKA

Velika akcija MUP-a RS: Kod Prijedora pronađena laboratorija za uzgoj marihuane, uhapšeno 14 osoba

Objavljeno

na datum

Administator

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su kod Prijedora manju laboratoriju za uzgoj marihuane te određenu količinu kokaina, dok je uhapšeno čak 14 osoba.

Policijska uprava Prijedor u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor sprovode akciju kodnog naziva “Roma”.

Akcija je usmjerena na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga i otkrivanje organizovanih grupa koje se bave prometom opojnih droga.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi na 13 lokacija na području Prijedora i jedan pretres u Banjoj Luci, a slobode je lišeno 14 osoba.

U dosadašnjim aktivnostima pronađeno je i oduzeto oko 1.180 grama opojne droge kokain i oko tri kilograma opojne droge marihuane, a otkrivena je i laboratorija za uzgoj opojne droge marihuane gdje je pronađena veća količina stabljika u saksijama i više vakumiranih pakovanja opojne droge marihuane namijenjene za dalju prodaju.

Laboratorija za uzgoj marihuane pronađena je u mjestu Kozaruša nadomak Prijedora.

Pronađena je i određena količina naoružanja, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela. Pretresi su izvršeni uz podršku jedinica Žandarmerije, konjica i službeni psi i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a, saopćila je policija.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Policija kod Bosanske Gradiške pronašla osobu koja je presretala djecu i nudila im prijevoz

Objavljeno

na datum

Administator

Kod Bosanske Gradiške jučer je, u subotu, pronađena i identifikovana osoba koja je maloljetnicima nudila prijevoz.

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška jučer su identifikovali i pronašli osobu inicijala M. M. iz Švicarske, a koje je istog dana oko 15:00 sati Policijskoj stanici Nova Topola od strane prosvjetnog radnika prijavljeno kao nepoznato lice koje je ponudilo maloljetnim licima prevoz od autobuskog stajališta do osnovne škole i novac.

Policijski službenici PU Bosanska Gradiška odmah su postupili po prijavi te su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se radi o osobi M.M.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, kao i dežurni tužilac za maloljetnike, koji su se izjasnili da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Osoba M. M. je sankcionisana po članu 8. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

GP BIH: Dvojica stranih državljana lišena slobode zbog krijumčarenja migranata

Objavljeno

na datum

Administator

granična policija bih

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 17. aprila 2024. godine, lišili su slobode državljanina Afganistana i državljanina Pakistana nakon što je operativnim radom utvrđeno da određeni vremenski period vrše krijumčarenje migranata preko državne granice.

Krijumčari migranata su otkriveni u graničnom pojasu na području Gradiške te ispitani u svojstvu osumnjičenih. Uz Izvještaj o krivičnom djelu Krijumčarenje osoba, bit će predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Na graničnim prijelazima lišeno slobode sedam osoba

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Strmica, 17. aprila 2024. godine, lišili su slobode A.S. (1981.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Visokom zbog krivičnog djela Krađa i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela Teška krađa. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Strmica i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 16. aprila 2024., lišili su slobode E.H. (1971.) na ulasku u BiH na prijelazu Donji Svilaj. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Dan ranije, 15. aprila 2024., pripadnici ove jedinice lišili su slobode državljanina Republike Hrvatske, E.A. (1974.). Utvrđeno je da ga potražuju Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona zbog krivičnog djela Utaja i Općinski sud u Kiseljaku zbog krivičnog djela Prevara. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 15. aprila 2024., lišili su slobode M.M. (1991.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske za ovim državljaninom Republike Srbije raspisalo potragu zbog krivičnog djela Utaja. Predat je službenicima MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 14. aprila 2024., lišili su slobode A.C. (1996.) jer je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela Prevara. Državljanin Kraljevine Švedske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Vardište i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. Dan ranije, 13. aprila 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode R.M. (1979.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Višegradu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Vardište i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.
Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 13. aprila 2024., lišili su slobode D.A. (1975.) jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Nasilje u obitelji. Bh. državljanin je konroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orahovlje i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu