SVIJET

Oglasio se čečenski vođa Kadirov: Moramo uništiti ukrajinske naciste, sotone…

Objavljeno

na datum

Čečenski vođa Ramzan Kadirov, blizak Vladimiru Putinu, oglasio se o pregovorima čija se nova runda održava danas u Istanbulu.

“Moje je mišljenje da ovi pregovori neće donijeti ništa dobroga. Mislim da je potrebno završiti ono što smo započeli: uništiti naciste, sotone… I kada to učinimo, trebamo odlučiti što dalje”, prenosi ukrajinska NEXTA izjavu Kadirova.

Ruska glasila jučer su objavila da je čečenski vođa Ramzan Kadirov stigao u Mariupolj kako bi podigao borbeni duh svojih boraca koji sudjeluju u napadu na taj veliki lučki grad na jugoistoku Ukrajine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Čečenski vođa Ramzan Kadirov je u Mariupolju kako bi podigao moral naših boraca”, rekao je Ahmed Dudajev, bliski suradnik Kadirova, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Agencija je objavila fotografiju na kojoj je Kadirov s tridesetak naoružanih ljudi u prostoriji, koja je, kažu, snimljena u Mariupolju.

Ruska televizija je usto objavila snimke na kojima su Kadirov i muškarac za kojeg se tvrdi da je ruski general Andrej Mordvičev, a kojeg je ukrajinska vojska navodno ubila.

Te se informacije nisu mogle provjeriti iz neovisnih izvora.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version