Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

VIDEO – Šefik Džaferović poručio iz Bihaća: Ako ugroze Dejtonski sporazum, ugroziće i sami sebe!

Objavljeno

na datum

U sklopu posjete Unsko-sanskom kantonu proteklog vikenda, Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, prisustvovao je javnoj tribini u organizaciji Kantonalnog odbora SDA USK.

Osim Džaferovića, iz redova SDA u prvim redovima na ovoj tribini su bili prisutni i Šemsudin Dedić, ministar u Vladi Federacije BiH, Mersudin Nanić, načelnik Općine Bužim, Mahmut Jukić, načelnik Općine Bosanski Petrovac, Husein Rošić i Hamdija Abdić, zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, kao i mnogi drugi.

Također, tribini su prisustvovali mnogi gosti iz drugih stranaka koje djeluju u USK, a najzvučnije ime je svakako Šuhret Fazlić, aktuelni gradonačelnik Bihaća.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Publici se prvi obratio Jasmin Musić, predsjednik KO SDA USK koji je govorio o nemaru i lošoj vladavini postojeće vladajuće strukture koju vodi premijer Mustafa Ružnić.

Ono što je posebno opasna pojava i ono na što moramo upozoravati je tendencija izgradnje partijske države kroz politički ambijent u kojem vladajuća struktura ima predominatnu ulogu i utjecaj u odnosu na sve druge političke aktere pa na kraju imamo i pojavu ograničavanja građanskih prava i sloboda. Umjesto napretka kojeg su obećavali, mi sada imamo sveopću stagnaciju i politizaciju svih sfera društveno političkog života, suspenziju demokratije i nered u političkom životu“, između ostalog kazao je Jasmin Musić.

Posjetiteljima u prepunoj dvorani obratio se i Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i pričao o aktulenoj situaciji na nivou Države, odnosno situaciji u zadnjim mjesecima u kojoj smo nebrojeno puno puta čuli riječi “rat”, “odvajanje RS-a”, “osnivanje trećeg entiteta” i slično.

Ako ugroze mirovni Dejtonski sporazum, ugroziće monogo toga pa između ostalog i sami sebe neka to dobro znaju, a Bosni i Hercegovini nikada neće moći učiniti ništa loše“, između ostalog je poručio Džaferović.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Zemljotres u okolini Slunja, osjetio se i u Bihaću

Objavljeno

na datum

Administator

Zemljotres jačine 3,4 po Rihteru registrovan je u okolini hrvatskog grada Slunja, objavila je Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Potres je registrovan jučer u 19.sati i 23 minute, a osjetio se i u našem gradu.

Epicentar je bio 16 kilometara južno od Slunja kod mjesta Rakovica.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Planinari iz više dijelova BiH se popeli na najviši vulkan Azije, nije ih spriječilo ni nevrijeme

Objavljeno

na datum

Administator

Grupa učesnika ekspedicije iz Bihaća, Velike Kladuše, Tuzle i Cazina se jučer popela na najviši vrh Irana, a ujedno i najviši aktivni vulkan u Aziji Damavand na visinu od 5.610 m/n.

Kako su rekli, završni uspon na vrh Damavanda je izveden po veoma teškim uslovima.

Tačnije, na visini od 5.500 m/n ih je dočekao snijeg te nevrijeme uz grmljavinu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Međutim, oni su imali samo jedan cilj te ih ni to nije spriječilo da ga ostvare.

Ova ekspedicija se odvila u organizaciji Planinarsko-sportskog kluba Bihać.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSANSKA KRUPA

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK izvršili pretres stambenih objekata i pratećih objekata osumnjičenih lica iz Bosanske Krupe i Bužima

Objavljeno

na datum

Administator

Na osnovu prethodno prikupljenih informacija na terenu i Naredbe Općinskog suda Bosanska Krupa, pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, dana 05.06.2024. godine u ranim jutarnjim satima su izvršili pretres stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenih lica i to B.N, B.A, B.S, I.E, Š.H, A.I, Š.B, S.V i K.O. svi iz Bosanske Krupe i Bužima.

Tokom navedenih pretresa pronađena je i oduzeta veća količina sljedećih predmeta: 8 kom. Ručnih bombi, 3 kom. Protiv pješadijskih mina, vatreno naoružanje poluautomatska puška, vatreno naoružanje-puška m-48, vatreno naoružanje- Automatska puška, municija raznog kalibra i vrste kako puščano zrno, tako i pištoljsko, te patroni za lovačko naoružanje, razni djelovi za pušte (cijevi, kundaci, zatvarači, udarne igle i dr,), optički nišani (više komada).

Nad gore navedenim licima zavedena je kriminalistička obrada te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz čl.371. KZ F BiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu