Connect with us

CRNA HRONIKA

Preminuo Esed Ahmiš, čovjek čija je borba protiv multiple skleroze inspirisala mnoge

Objavljeno

na datum

multile skleroza

Preminuo je Esed Ahmiš, čovječ čija je borba protiv multile skleroze inspirisala mnoge.
Informaciju o njegvoj smrti je na svom Instagram profilu potvrdila njegova supruga Mahira.

“A ti, o dušo smirena, vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan pa uđi među robove moje i uđi u Džennet moj”, napisala je.

Dvije godine nakon uspostavljanja dijagnoze Esed je bio u kolicima, ali nikada nije dozvolio da klone duhom.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Mahira je snagu za brigu o bolesnom suprugu pronašla u vjeri.

“Znam da je to moja sudbina, zadatak od Boga i ja sam odlučila uraditi ga na najbolji mogući način”, kazala je Mahira početkom ovog mjeseca u intervjuu za naš portal.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CRNA HRONIKA

Harisu Haračiću 35 godina zatvora zbog okrutnog ubistva bračnog para Džuzdanović

Objavljeno

na datum

Administator

Vrhovni sud FBiH, po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, donio je danas osuđujuću pravosnažnu presudu za Harisa Haračića iz Teočaka za teški zločin te mu izrekao jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva počinjenih na okrutan način krajem decembra 2020. godine u Teočaku.

Haračić je optužen da je 23. decembra 2020. godine na okrutan način usmrtio Hajriju Džuzdanović te pokušao ubiti i njenog supruga Muju.

“U optužnici se navodi da je Haračić spomenutog dana, oko 23 sata, provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući te supružnicima, koje je zatekao na spavanju, na okrutan način nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu. Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja Hajrija je preminula u UKC-u Tuzla nekoliko sati nakon događaja, dok je njen suprug, sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada teško povrijeđen, a dvije sedmice nakon toga je također preminuo” saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla

Objavljeno

na datum

Administator

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Hum, 23. februara 2024. godine, lišili su slobode državljanina Pakistana, nakon što je otkriven u krijumčarenju 12 osoba afroazijskog porijekla na području Čajniča.

Migranti su krijumčareni u trima taksi vozilima kojima su upravljali državljani BiH. Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja svjedoka, došlo se do saznanja da je organizator krijumčarenja državljanin Pakistana, koji je prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i lišen slobode.

Državljanin Pakistana će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba,biti predat Tužilaštvu BiH. O događaju su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad su 20. februara 2024. na području Višegrada spriječili krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla koje su izjavile da dolaze iz Sirije.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH protiv kojeg je TužilaštvuBiH podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba. Migranti su krijumčareni u putničkom motornom vozilu Audi, bh. nacionalnih oznaka, a nakon saslušanja u svojstvu svjedoka predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Na graničnim prijelazima lišeno slobode devet osoba

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 21. februara 2024. godine, na letu iz Beča, lišili su slobode P.P. (1984.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Žepču, Općinski sud u Širokom Brijegu, Općinski sud u Travniku i Općinski sud u Zenici zbog krivičnih djela Krađa. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Prethodno, 18. februara 2024., pripadnici ove jedinice lišili su slobode D.J. (1982.), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Teška krađa. Državljanin BiH je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Beča. Predat je službencima MUP-a Kantona Sarajevo. Uz navedeno, 16. februara 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo su, na letu za Istanbul, lišili slobode S.H. (1981.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njom zbog krivičnog djela Krađa. Bh. državljanka je predata službenicima Policijske uprave Banja Luka.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice GPBiH Gorica, 20. februara 2024. lišili su slobode I.G. (1994.), državljanina Republike Hrvatske. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkogkantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Oduzimanje tuđe pokretnine. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Osoje i predat službenicima Centra sudske policije u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 19. februara 2024., lišili su slobode L.S. (2004.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Razbojništvo. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Uvac i predat službenicima Policijske uprave Mostar.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 18. februara 2024., prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Šamac lišili su slobode A.P. (1987.), državljanina BiH i R. Hrvatske. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Predat je službenicima Policijske stanice Orašje.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 17. februara 2024. prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brod lišili slobode M.H. (1993.). Utvrđeno je da ga potražuju Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela Krađa. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 16. februara 2024., lišili su slobode D.P. (1962.) i I.T. (1968.) na ulasku u BiH na prijelazu Orahovlje. Provjerama je utvrđeno da Policijska stanica Banja Luka potražuje ove državljane R. Hrvatske zbog krivičnog djela Prevara. Predati su službenicima Policijske uprave Banja Luka,saopćeno je iz GPBIH.

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

SIPA uhapsila migranta sa Interpol potjernice, pet predato Službi za poslove sa strancima BiH

Objavljeno

na datum

Administator

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, u saradnji sa Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva locirali šest državljana Afganistana i Egipta, od kojih je za jednim raspisana međunarodna Interpolova potjernica od NCB Beograd.

Međunarodna potjernica raspisana je s ciljem hapšenja i izručenja navedene osobe Republici Srbiji radi krivičnog gonjenja za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija“.

Policijski službenici SIPA-e su, po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i uz nadzor Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u srijedu pretresli jedan stambeni objekat i oduzeli pištolj. U akciji je uhapšena jedna osobu dok je preostalih pet osoba predato u dalju nadležnost Službe za poslove sa stranicima Bosne i Hercegovine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Navedene aktivnosti realizovane su na osnovu međunarodne saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, navodi se u saopćenju iz SIPA-e.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu