Connect with us

CRNA HRONIKA

GP BiH: Lišeni slobode prema potragama

Objavljeno

na datum

Granična policija BiH

Službenici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 23. marta 2022., lišili su slobode dvije osobe na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška. Za državljanina BiH, N.K. (1987.) utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Za državljanina Republike Hrvatske, A.A. (1994.), ustanovljeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 23. marta 2022., lišili su slobode E.M. (1995.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela „iznuda“. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Beča.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Predat je službenicima Okružnog suda u Istočnom Sarajevu. Prethodno, 21. i 20. marta 2022., na letu iz Hamburga, službenici ove jedinice su lišili slobode dvojicu državljana BiH.

Za E.T. (1990.) utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnih djela „ugrožavanje sigurnosti“ i „laka tjelesna povreda“. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Za K.S. (1989.) ustanovljeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Predat je službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brod, 21. marta 2022., lišen je slobode D.P. (1998.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Službenici Jedinice GPBiH Brod, bh. državljanina su predali službenicima Оkružnog cеntra sudskе pоliciје Dоbој.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Nastavi čitati
MarketingHamdija Abdić

Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

CRNA HRONIKA

Pucnjava u školi u Rusiji, najmanje šestero mrtvih

Objavljeno

na datum

Administator

Naoružani muškarac pucao je u školi u središnjoj Rusiji i ubio najmanje šest osoba, a ranio dvadeset, javlja BBC pozivajući se na ruske dužnosnike.

Hitna pomoć i službe sigurnosti stigle su na mjesto događaja u gradu Iževsk.

Pucnjava se dogodila u školi s gotovo 1000 učenika i 80 nastavnika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Napadač se navodno ubio, a motiv pucnjave zasad nije jasan, piše BBC.

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Tragedija u Sanskom Mostu: Pronađeno beživotno žensko tijelo u ugostiteljskom objektu

Objavljeno

na datum

Administator

Jučer u jutarnjim satima, u jednom ugostiteljskom objektu u Sanskom Mostu, pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe

Ovu informaciju potvrdili su iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona, koji su se oglasili povodom ovog događaja: „Dana 22.09.2022. godine u 06,30 sati dežurnom policijskom službeniku Policijske stanice Sanski Most obratio se Z.S., koji je u svojstvu vlasnika motela „Oaza“ u Sanskom Mostu tom prilikom prijavio da je u motelu odsjela M. R. iz Sanskog Mosta, te da iz sobe u kojoj se ista nalazi curi veća količina vode, a da se na njegove pozive ista ne javlja.

Na lice mjesta izišla je patrola policije, gdje je Z.S. otvorio vrata sobe, te su u kupatilu u kadi pronašli beživotno tijelo M. R. Uviđajne radnje izvršene su od strane istražitelja i krim.tehničarem OKP PS Sanski Most u prisustvu tužioca KT USK-a Bihać, te je na licu mjesta od strane mrtvozornika izvršen pregled tijela unesrećene gdje je konstatovano da na tijelu nema tragova nasilja, a da je smrt nastupila najvjerovatnije gušenjem.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Po nalogu dežurnog tužioca tijelo unesrećene M.R. pogrebnim vozilom preveženo je na Odjel patologije Kantonalne bolnice “dr.Irfan Ljubijankić” Bihać gdje će u narednom period biti izvršena obdukcija“.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Određen pritvor za 31-godišnjaka zbog obljube nad maloljetnicom

Objavljeno

na datum

Administator

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica M.V., koji je rođen 1991.godine u Laktašima predložio je određivanje pritvora zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Osumnjičeni je pomenuto krivično djelo počinio u vremenskom periodu od aprila mjeseca 2022.godine do 19.09.2022.godine, na štetu četrnaestogodišnjakinje.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz vanrednih okolnosti jer bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Prijedlog za određivanje mjere pritvora razmatran je od strane sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci, te je isti donio rješenje i odredio mjeru pritvora prema osumnjičenom.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu