Connect with us

BOSNA I HERCEGOVINA

Dodik negirao sve navode iz optužbi Tužilaštva BiH, komentirao i pokazivanje srednjeg prsta

Objavljeno

na datum

Milorad Dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik obratio se danas javnosti nakon što je dao izjavu u Tužilaštvu BiH u predmetu koji se tiče sporne kupovine vile u Beogradu.Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik obratio se danas javnosti nakon što je dao izjavu u Tužilaštvu BiH u predmetu koji se tiče sporne kupovine vile u Beogradu.

On je ponovio svoj odnos prema Tužilaštvu i Sudu BiH, da su oni ne postoje u Ustavu i da kao takvi nisu ni zakoniti ni ustavni.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Isto tako sam rekao sam da svaki put kada oni nešto pokušaju, da ću se odazvati da ne bude špekulacija”, rekao je Dodik.

Rekao je da u potpunosti negira sve ono što mu je tamo predočeno.

“Predočeno mi je nešto što se desilo prije 17 godina sa pogrešnom premisom. Istina je da sam 2007. zaključio ugovor s Pavlović bankom za 750.000 eura koji sam upotrijebio za kupovinu nepokrenosti u Beogradu”, istaknuo je.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Naredne godine je zaključen novi ugovor s izmijenjenim uslovima. Rata kredita se, dodao je, plaća i danas.

“Kredit sam otplaćivao ne samo od plate već i od izdavanja te nekretnine u Beogradu. Zakupnina je pokrivala ratu kredita. Kasnije je taj ugovor o zakupu raskinut. Kasnije sam prodao dva stana u Beogradu i taj novac djelimično iskoristio za vraćanje kredita”, rekao je lider SNSD-a.

On tvrdi da je ovo politički proces koji organizuje Tužilaštvo BiH koje je pod utjecajem stranih ambasada, a jedna od njih je britanska.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Nemam ništa protiv da Tužilaštvo ovo završi, ali ono nije ustavno i jednog dana sve što je ono uradilo morat će pasti zbog njegove neustavnosti”, rekao je.

Kazao je da je britanski ambasador u BiH Matt Field ranije najavio ovaj potez Tužilaštva na svom blogu, što, kako tvrdi, govori da oni stoje iza svega.

Komentirao je i svoj potez kada je tokom današnjeg dolaska u Tužilaštvo BiH pokazao srednji prst novinarima. Rekao je da je to uradio jer je prepoznao ekipu BN televizije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Godinama neki iz medija vode hajku na mene i moju porodicu. Svaki dan iznose laži o meni. Ako takvi očekuju da im aplaudiram, žao mi je ali neću. Kao javna ličnost imam obavezu da trpim kritike, ali ne da trpim laži. Moja reakcija je posljedica ljudi koje sam tamo prepoznao koji godinama šire laži o meni. Kad sam prepoznao novinare i kamere BN televizije to sam uradio”, rekao je Dodik.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

BOSNA I HERCEGOVINA

Predložen jednomjesečni pritvor za inspektora MUP-a RS Nedeljka Luburu

Objavljeno

na datum

Administator

Tužilaštvo BiH predložilo je produženje mjere pritvore na mjesec dana dvojici uhapšenima u jučerašnjoj operativnoj akciji MUP-a RS, među kojima i visokorangiranom inspektoru Nedeljku Lubari.

Nakon što je u prisustvu advokata, ispitao osumnjičene, postupajući tužilac Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode u jučerašnjoj akciji MUP-a RS, na području Banje Luke.
Tužitelj Tužilaštva BiH podnio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Bojana Roguljića i Nedeljka Lubare.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Podsjetit ćemo, Lubura je policijski službeniki, načelnik Jedinice za profesionalne standarde u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Njih dvojica, koji su pod istragom u okviru navedenog predmeta, osumnjičeni su za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje lica, pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, te zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz KZ-a BiH, prenosi Klix.ba

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su se, osumnjičeni organizovali radi krijumčarenja sigurnosno interesantne osobe i potraživane međunarodnim potjernicama radi teških krivičnih djela organizirang kriminala u regionu, uključujući i ubistvo. Navedena osoba je prokrijumčarena sa područja EU na područje BiH, nakon čega su joj osumnjičeni nastavili pužati pomoć u skrivanju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

U USK-u se najavljuje brza cesta koja bi spajala Bihać, Cazin i V.Kladušu

Objavljeno

na datum

Administator

Kao pred svake, i pred ovogodišnje izbore se iznova pokreću priče o važnim i prioritetnim projektima. U Unsko-sanskom kantonu se najavljuje brza cesta koja bi spajala Bihać, Cazin i Veliku Kladušu i koja bi bila spojena sa cestama Republike Hrvatske. Krajišnici nisu optimistični da bi se ovom cestom mogli voziti u skorije vrijeme – s obzirom na to da radovi na pojedinim, već započetim projektima, traju i više od 20 godina.

Video možete pogledati: OVDJE

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

Košarkaši BiH uprkos finansijskim problemima ipak otputovali na turnir u Estoniju

Objavljeno

na datum

Administator

Muška košarkaška reprezentacija je, uprkos lošoj finansijskoj situaciji u savezu, uspjela otputovati u Estoniju na turnir gdje će odigrati duele protiv Belgije i domaće selekcije.

Na spisku selektora Adisa Bećiragića koji će igrati u Tartuu se nalaze: Miralem Halilović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Amar Gegić, Edin Atić, Sani Čampara, Kenan Kamenjaš, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, John Roberson, Rijad Avdić, Ajdin Penava i Đorđe Topolović.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Zmajevi će sutra odigrati meč protiv Belgije (17 sati po našem vremenu), a u nedjelju protiv domaće selekcije (16 sati).

“Ove utakmice poslužit će nam da vidimo šta smo to uradili u protekle dvije sedmice na Vlašiću. To će biti zaista kvalitetne provjere, jer ćemo igrati protiv dobrih reprezentacija, koje su, poput nas, učesnice predstojećeg Eurobasketu”, kaže selektor Bećiragić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu