Connect with us

BOSANSKI PETROVAC

Na Ahiret preselile Azra (Mirsad) Bećirspahić i Merjem Bećirspahić

Objavljeno

na datum

Azra (Mirsad) Bećirspahić

Dana 17.03.2022. godine iznenada na Ahiret su preselile Azra (Mirsad) Bećirspahić i njena tek rođena beba Merjem Bećispahić.

Dženaza dragih nam rahmetlija će krenuti dana 19.03.2022. godine (subota) u 15:30 sati ispred Gradske džamije, a ukop na mezarju Didović u Bosanskom Petrovcu.

Azra i Mrjem Bećirspahić

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BOSANSKI PETROVAC

Bosanska Krupa: Mladića tukli, na društvenim mrežama pokazivali pušku

Objavljeno

na datum

Administator

MUP USK

Prije desetak dana na društvenoj mreži TikTok objavljen je uznemirujući snimak na kojem grupa mladića fizički zlostavlja jednog mladića, a jedan od učesnika je pokazivao i oružje-pušku.

Na videu se pojavljuje L. Ć. iz Unsko-sanskog kantona. Snimak je nastao, kako izvor N1 kaže prije desetak dana, ali je izbrisan sa društvenih mreža. O svemu je upoznato, kaže naš sagovornik i Tužilaštvo ali i MUP USK.

“Za sada vam ništa ne možemo dati, u ponedeljak ujutro zovite, dobićete kvalitetne informacije”, rečeno je iz MUP-a USK za N1.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Snimak (u posjedu N1 redakcije) je, prema informacijama N1, nastao u Bosanskoj Krupi nekoliko dana prije napada u Beogradu. Policija u Bosanskoj Krupi je, kako saznajemo identifikovala sve učesnike događaja, a slučaj je predat Tužilaštvu USK.

Pitali smo Tužilaštvo USK, kakva je odluka Tužilaštva u vezi posljednjim slučajem L. Ć.? Da li je pokrenut proces zbog premlaćivanja osobe sa snimka objavljenog na TIk toku? Takoeđe, o kakvom se naoružanju radi u snimku, te da li je legalno posjedovao to oružje?

Na ova pitanja iz Tužilaštva smo dobili ovaj odgovor: “Provjerom kroz službene evidencije ovog Tužilaštva utvrđeno je da Imenovano lice nije evidentirano za navedeni događaj iz Vašeg e-maila „premlaćivanje osobe“ a koje je objavljeno na tik-toku”.

Nije poznato da li je L. Ć. sa kraja snimka koji pokazuje pušku učestvovao u tuči mladića. Obzirom da je vidljivo da snimak nije iz jedne cjeline.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BOSANSKI PETROVAC

Usred zime naišao na ogromnog poskoka u Bosanskom Petrovcu

Objavljeno

na datum

Administator

Siniša Mrđa, mještanin Bosanskog Petrovca, primijetio je na području ove lokalne zajednice opasnog gmizavca – poskoka, te ga fotografisao.

Mrđa u izjavi za “Nezavisne novine” ističe da je i te kako iznenađen, što zbog veličine ove zmije, a što zbog činjenice da je riječ o februaru, te predjelu na nadmorskoj visini od 1.020 metara.

“Poskoka sam primijetio nedaleko od Riponjine jame. Riječ je o lokalitetu udaljenom oko 400 metara od najbliže kuće”, rekao je Mrđa.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BOSANSKI PETROVAC

Preminula Mevluda Linić, starica koju je komšija pretukao, a onda polio benzinom i zapalio prije dva mjeseca

Objavljeno

na datum

Administator

Mevluda Linić, koja je prije dva mjeseca polivena benzinom i zapaljena u Bosanskom Petrovcu, preminula je, potvrdila je njena porodica na društvenim mrežama.

Podsjećamo, ovaj nesvakidašnji zločin, o kojem je portal “Avaza” ranije pisao, se desio početkom novembra, a nakon što je nasilnik polomio starici kosti na sve to još je staricu na kraju polio benzinom i zapalio je.

Finansijski motivi

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

O ovom slučaju je prije dva mjeseca govorio Amel Linić, sin Mevlude, koji inače živi Sjedinjenim Američkim Država, a kada se desio stravični slučaj on se odmah uputio ka BiH. Oni su tada sumnjali na prvog komšiju.

Ne vidim da mogu biti bilo kakvi drugi motivi osim finansijskih, jer zašto bi neko došao tući ženu od 80 godina. On je njoj polomio rebra sa obje strane, ruku, noge, ima povrede glave, a onda je zalio benzinom, zbog čega ima opekotine po leđima – kazao je Linić za “Avaz” tada.

Kako je pojašnjavao tada Amel Linić, osoba koja je to počinila je navodno poslije pozvala i pomoć.

Nije on njoj direktno pomogao, nego je zvao vatrogasce, pa su je vatrogasci iznijeli vani, a onda je došla i policija. Nakon toga je na Instagramu pozvao moju suprugu u Čikagu, jer ja s njima nikako ne komuniciram i rekao je da je moja majka nastradala i da je on tu pomogao. Rekao je da je on izašao, čuo pucketanje i vidio da gore vrata od kuće i zvao vatrogasce. Moja supruga mu se zahvalila, ali onda počinju dolaziti drugi dokazi, policija ispita majku i ona potvrdi da je on nju udario na ulaznim vratima – kazao je sin stradale Mevlude tada za “Avaz”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Tražio novac od nje

Dodao je tada i da je njegova majka rekla da je ta osoba imala masku, ali da je prepoznala taj glas, obzirom da je riječ o prvom komšiji.

On je i ranije dolazio u nekoliko navrata i tražio novac od nje, a ona je njemu davala – zaključio je tada Linić za “Avaz”.

Ono što je bilo dodatno interesantno za ovaj slučaj je da je Amel Lindić rođak i mladog košarkaša KK Igman Burch sa Ilidže Azura Terzića iz Cazina, koji je teško povrijeđen nakon što je sa prijateljima izašao u provod. 

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu