Connect with us

CAZIN

Pomozimo Mensuru iz Cazina kojem je hitno potrebna operacija srca

Objavljeno

na datum

Cazin

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Mensura Lojića iz Cazina kojem je potrebna operacija srca i svaka sekunda mu je bitna. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17040 kojim donirate 2 KM, broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Ukoliko se ne operiše u narednih nekoliko dana Mensuru je ugrožen život, jer mu srce radi sa kapacitetom od 20%. Ukoliko taj procenat padne za 2%, operativni zahvat neće biti moguć. On pije brojne lijekove, ali uprkos tome često ima nesvjestice, gušenja, kreće se uz pomoć štaka.
Za operaciju ugradnje defibrilatora u Tuzli potrebno mu je 17.000 KM, jer ZZO USK-a snosi troškove u iznosu od 4.000 KM.

Ovaj dragi čovjek je imao dva infarkta u dva dana, te ima ugrađena tri bajpasa. Do sada je za operacije i liječenje dizao kredite, pomagala su mu i djeca, a sada su iscrpili sve mogućnosti i teška srca se obratili Udruženju Pomozi.ba za pomoć.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pomoć Mensuru pored poziva na broj 17040 moguća je donacijama putem web platforme www.pomoziba.org klikom na opciju „Doniraj odmah“ ili uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

RAČUNI ZA UPLATE
PayPal:
paypal1@pomozi.ba
(Mensur Lojić)

Za uplate iz BiH:
UniCredit Bank
338-730-22202506-52
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48
Raiffeisen Bank
161-000-02481200-94
Bosna Bank International d.d
141-306-53201196-79
NLB Banka d.d
132-260-20223371-17
Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Mensur Lojić

Za uplate iz inostranstva:
Bank name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048
Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Mensur Lojić

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Za uplate na račun Pomozi.ba u Austriji:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Mensur Lojić

Za uplate iz Turske:
VAKIF KATILIM BANKASI A.S.
IBAN:TR91 0021 0000 0006 3546 7000 01
İstanbul, Türkiye
Derneğin Adı: Bosna Hersek Yardımlaşma Derneği
Açıklama: Mensur Lojić

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CAZIN

Cazin: U nastavku istrage pronađeni novi zasadi “Cannabis sative L”

Objavljeno

na datum

Administator

U nastavku istražnih radnji vezano za krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ kojom prilikom su dana 25.09.2023 godine dva lica lišena slobode te sprovedena Kantonalnom tužiocu na dalje postupanje, pripadnici Sektora kriminalističke policije su na području naselja Šturlić odnosno farme purana u mjestu Crnaja, izvršili pretres hale broj jedan i u istoj pronašli četiri stabljike zeljaste biljke te u hali broj dva tri stabljike zeljaste biljke koje svojim izgledom asociraju na „Cannabis sativa L“. Navedene biljke su uklonjene, a istraga po ovim predmetima se nastavlja.

Također istog dana 28.09.2023 godine, na osnovu saglasnosti dežurnog Kantonalnog tužioca i naredbe Sudije za prethodni postupak Općinskog suda Cazin, inspektori Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres porodične kuće, pratećih objekata i vozila u vlasništvu DŽ. M. rođen 1999 godine iz naselja Šturlićka Platnica. Pretresom je pronađena jedna automatska puška M-56 sa dva pripadajuća okvira za metke.

Nad navedenim lice je zavedena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija”,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

CAZIN

FOTO – Cazin: Policija USK pronašla i oduzela drogu i automatsku pušku

Objavljeno

na datum

Administator

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja i Naredbe Općinskog suda Cazin inspektori Sektora krimnalističke policije izvršili su pretres porodičnih kuća, pratećih objekata i vozila vlasništvo dva lica J. A. rođen 2001 godine iz mjesta Crnaja i Č. E. rođen 1994 godine iz mjesta Crnaja. Tom prilikom pronađene su 22 stabljike biljne vrste koja izgledom asocira na „cannabis sativu L“ i neutvrđena količina zeljaste materije koja izgledom asocira na opojno sredstvo „marihauna“, kao i automatska puška.

Navedena lica su lišena slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 238 i 371 KZ FBiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“. Dana 26.09.2023. godine u 15,00 sati navedena lica su sprovedena kantonalnom tužiocu na dalje postupanje,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

CAZIN

FOTO – Bosanski biser: Stiglo proljeće na Ostrožac

Objavljeno

na datum

Administator

Stiglo je proljeće na Ostrožac – bedem Krajine i Bosne! Skulpture iznad kojih se uzdižu kule i bedemi, stari grad Ostrožac čine jednim od bisera bh. kulturno – historijskog naslijeđa.

Pravi proljetni dan, behar, cvrkut ptica, idealno za odmor duha i tijela. Ni ulaz u stari grad nije skup.

Ulaznica za odrasle je 4 KM, a za djecu 2 KM. Treba reći da je ovo nacionalni spomenik koji se sastoji od srednjovjekovne utvrde, utvrde iz Osmanskog perioda, dvorca Lothara von Berksa iz zbirke skulptura koja se nalazi u prirodnom okruženju Starog grada.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kompleks je podijeljen na sjeverni dio u kojem se nalazi Srednjovjekovni grad, središnji dio – Dvor I sa tabijama i bedemima i južni dio – dvirac Lothara Berksa sa sahat kulom.

Stari grad Ostrožac predstavlja jedan od većih utvrđenih gradova u BiH, kojeg odlikuje očuvanost svih faza razvoja od srednjeg vijeka, preko osmanskog perioda pa do grada rezidencijalnog karaktera u Austro – Ugarskom periodu.

Pogledajte galeriju fotografija.

Foto: Evelin Trako

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu