BIHAĆ

VIDEO – Ukraden novac iz sefa Tužilaštva Unsko sanskog kantona

Objavljeno

na datum

Iz sefa Tužilaštva Unsko-sanskog kantona ukradene su veće količine novca u raznim valutama. Službenih informacija o ovom slučaju je veoma malo, a zadatak da dođu do njih, ali i do eventualnog počinioca, ima poseban tim koji je formiralo Kantonalno tužilaštvo zajedno s Ministarstvom unutrašnjih poslova. U slučaj je uključeno i Visoko sudskog i tužilačko vijeće.

“To ne da je afera, to je trauma. Ja ne znam da se ovo desilo igdje u svijetu, kako to objasniti čovjeku koji živi u nekim uređenijim sistemima. On to doživljava kao vic”, kaže poslanik SDA u Skupštini USK Hadis Jusić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ovo nije vic nego realnost. Novac je nestao i to još 24. februara, potvrđeno je iz kantonalnog tužilaštva. Informaciju koliko je novca nestalo nismo dobili, a prema navodima različitih medija radi se o više od 20.000 maraka.

“Tužilac ovog tužilaštva je prilikom rada na ovom predmetu utvrdio da nedostaje određena količina novca o čemu je obavijestio glavnu kantonalnu tužiteljicu. Istog dana je obavijestila komesara i MUP da iz sefa ovog tužilaštva, gdje se inače pohranjuje dokazni materijal i oduzeti predmeti veće vrijednosti, nedostaje veća količina novca”, navodi portparol Tužilaštva USK Senka Delić.

O ovoj temi su se prvi oglasili iz najveće opozicione partije u kantonu. Kritikovali su pravosuđe, ali i druge institucije u Unsko-sanskom kantonu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Povodom kritika od Кluba zastupnika SDA, oglasio se i prvi čovjek kantona.

Pitali smo i građane za mišljenje. Jednima je smiješno, a drugima nejasno kako je novac mogao nestati iz pravosudne institucije.

Dokle se stiglo sa istragom o ovom slučaju, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona ne žele komentarisati sve dok se slučaj ne završi. A do tada, javnosti ostaje nepoznato ko je ukrao novac iz institucije čiji je posao da se bori protiv kriminala.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

1 komentar

  1. Ilija

    16.03.2022. at 18:00

    Baš me čudi da je ukraden

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

U fokusu

Exit mobile version