Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Zbog rada na mreži bez struje dijelovi Bihaća, Sanskog Mosta i Ključa

Objavljeno

na datum

elektrodistribucija

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

BIHAĆ

dana 16.03.2022. godine

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • od 09:00 do 09:30 i od 13:00 do 13:30 sati trafopodrucja Ripač, 5, Pritoka 1, 2 3, 4 i 8, Bijelo brdo 1 I 2, Jelača Greda, Dobrenica, Golubić 1 i 2, Laser, Separacija 2, Memagić company, Golubićki put 1 i 2, Sokolac 1 i 2,
  • od 09:00 do 13:30 sati trafopodrucje: Bijelo brdo 2,
  • od 08:00 do 15:30 sati trafopodrucje: Crkvina,
  • od 08:00 do 16:30 sati trafopodrucje:Lohovo 4,,

dana 18.03.2022. godine

  • od 08:00 do 15:30 sati trafopodrucje: Ozimice 1,

SANSKI MOST

dana 16.03.2022. godine

  • od 09:00 do 16:00 sati kupci u nasejima: Praštali, Otiš, Bojište i Jelašinovci,

KLJUČ

dana 16.03.2022. godine

  • od 09:00 do 09:30 i od 14:30 do 15:30 sati za trafo-područja: Rops-Ciglana, Ponjir 2 Majdan, Pudin Han 2, Pudin Han, Hadžići, Hasići, Zmajevac Vodovod, Grabovac, Velagići, Džamija, Velagići Škola, Gornji i Donji Vojići, Ramići 1 i 2, Krasulje, Dujkova Bara, Sejarići, Balijevići, Fazlići, Delalovići, Gornji Kamičak 1 i 2, Vodovod, Donji Kamičak, Podovi, kotarevac, Kopjenica 1, 2, 3 i 4, Industrijska zona Velagići i Lanište
  • od 08:00 do 15:30 sati trafopodrucje: Pudin Han 1,

U slučaju vremenskih nepogoda radovi se odgađaju!

Za sve informacije kupci se mogu obratiti Službi za odnose sa javnošću i informisanje kupaca za područje USK-a na broj besplatnog telefona 080 020 134.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CAZIN

Jedna osoba poginula u sudaru dva vozila kod Cazina, saobraćaj i dalje obustavljen

Objavljeno

na datum

Administator

Tokom noći se dogodila saobraćajna nesreća na putu od Cazina prema Velikoj Kladuši u kojoj je jedna osoba poginula.

Kako je rekao Bahrudin Dželalagić, glasnogovornik MUP-a USK za Klix.ba nesreća se desila na putu M-42 Ćoralići-Skokovi u 00:20 sati.

Dva vozila su učestvovala u nesreći, prilikom čega je M.A (1990) smrtno stradao. Drugim autom je upravljao N. I. (2004).

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Policija i dalje vrši uviđaj na mjestu nesreće, a kako BIHAMK navodi, saobraćaj je u potpunosti obustavljen.

Za vrijeme obustave se vozila usmjeravaju na put preko Koprivne.

Kantonalno tužilaštvo i dalje vrši uviđaj jer je angažovan sudski vještak.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

UNSKO-SANSKI KANTON

Ministar Adnan Habibija sudjelovao u radu sastanka koji je organizovao federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak

Objavljeno

na datum

Administator

Adnan Habibija, ministar unutrašnjih poslova Unsko- sanskog kantona sudjelovao je u radu sastanka koji je, jučer u Sarajevu, organizovao federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sa kantonalnim ministrima unutrašnjih poslova.

Na zajedničkom sastanku federalnog i kantonalnih ministara unutrašnjih poslova razgovaralo se o prijemu novih kadeta na Policijsku akademiju

Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova te o detaljima plana obuke novih klasa kadeta i aktivnostima koje prethode uspostavljanju kvalitetnijeg sistema policijske obuke u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • U MUP- u USK odlučni smo da obrazujemo mlade policajce, podmlađujemo kadrove i jačamo policiju. Zato je značajan profesionalan pristup federalnog ministra Isaka koji je delegirao teme značajne za obuku novih kadeta, od potrebe povećanja smještajnih kapacita za potrebe kadeta na osnovnoj policijskoj obuci na Policijskoj akademiji do razmatranja plana i dužine trajanja osnovne policijske obuke. Sukladno odgovornosti koju policijski poziv podrazumijeva, nužna je profesionalna obuka, po najboljim standardima. Informisani smo i o problemima vezanim za nabavku uniformi za kadete i za policijske službenike u Federaciji Bosne i Hercegovine gdje smo dogovorili da se traži od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da u najkraćem roku izmijeni Pravilnik o postupku dodjele ugovora u oblasti odbrane i sigurnosti, zbog poteškoća s kojim se susreću policijski organi u F BiH u postupku javnih nabavki policijskih uniformi za policijske službenike. Sastanak smo iskoristili i da federalnom ministru Isaku prezentujemo potrebe kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova za specijalističkim obukama a jednoglasno smo usvojili zaključak da sva ministarstva unutrašnjih poslova, bez odlaganja raspišu konkurse za prijem novih policijskih službenika kako bi se što prije riješio problem nedostatka policijskih službenika u policijskim organima, kao i da se u Policijskoj akademiji FMUP-a intenziviraju specijalističke obuke policijskih službenika, kazao je nakon sastanka ministar Habibija.

Nastavi čitati

BOSANSKI PETROVAC

VIDEO – Bosanski Petrovac: Nakon požara primorani živjeti u nehumanim uvjetima

Objavljeno

na datum

Administator

U Bosanskom Petrovcu početkom februara ove godine je izbio požar na zgradi socijalnoga stanovanja. Požar je zgradu učinio potpuno neuvjetnom za život, a veliki broj stanara ostao je bez doma.

Uprkos tomu, neki nemaju alternativu, pa su u zgradi ostali. Danas kažu, žive kako moraju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu