Connect with us

BOSNA I HERCEGOVINA

Stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje opet pala zbog preopterećenosti, građani ogorčeni

Objavljeno

na datum

sluzba za zaposljavanje

Federalni zavod za zapošljavanje jutros je, za sve zainteresovane za programe pomoći u zapošljavanju i samozapošljavanju, otvorio mogućnost prijave za ove mjere i to online putem.

Međutim, kako nam javljaju brojni građani, to je gotovo nemoguće s obzirom da je sistem pao već u 8 sati.

“Program je otvoren jutros u 8 sati, međutim, bilo je nemoguće poslati prijavu i server je trenutno pao. Ovo se dešava svake godine i svake godine imamo isti problem. Ne znam da li se ovdje namjerno prikazuje greška jer kada dođem do dijela gdje treba da kliknem i pošaljem prijavu, samo mi izbaci grešku”, kazao nam je jedan čitalac koji je pokušao da se prijavi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Druga čitateljka tvrdi da je 47 minuta sa pet različitih računara pokušavala izvršiti prijavu, da bi u 48 minuti izašla poruka da su sredstva za njen kanton već podijeljena iako je server sve vrijeme bio nedostupan.

Kontaktirali smo i Federalni zavod za zapošljavanje odakle su nam rekli kako je istina da je stranica pala, te da utvrđuju o čemu se radi. Vjerovatno se, kažu, radi o zakrčenju, preopterećenosti stranice, a o daljim koracima će uskoro obavijestiti javnost.

Ovaj problem sa serverom se ponavlja iz godine u godinu što opravdano kod mnogih budi sumnje da se izbor kompanija koje biti dio programa pomoći namješta.

Podsjetimo da su za ove programe osigurana sredstva u iznosu od 61 milion KM, kojima se planira obuhvatiti 11.500 nezaposlenih osoba.Stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje, prenosi Klix.ba

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Nastavi čitati
MarketingHamdija Abdić

Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

BOSNA I HERCEGOVINA

Karić podnijela prijavu protiv osoba koje su ubijale po Sarajevu

Objavljeno

na datum

Administator

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obavijestila je javnost danas kako je podnijela “krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske”. Karić je na taj način, kako je sama istakla, ispunila dato obećanje.

“Podnijela sam krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske. Smatram svojom obavezom ovako reagirati na iznesene činjenice u dokumentarnom filmu ‘Sarajevo safari’. Obećano, ispunjeno”, napisala je na Twitteru sarajevska gradonačelnica.

Karić je prije nekoliko dana, gostujući u programu N1, otkrila kako je dokumentarni film “Sarajevo safari” bila prilika da čuje da su dolazili strani plaćenici i davali novac kako bi u Sarajevu ubijali nedužne civile.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

“To je strašno. To nisu ljudi, to su čudovišta, jedino što sam smatrala ispravnim je da podnesem krivičnu prijavu protiv NN inostranih lica koja su dolazila u Sarajevo i protiv pripadnika Vojske RS, koji su takvo nešto i omogućili”, poručila je ona.

Cilj krivične prijave, dodala je Karić, da se pokrene istraga. Tom prilikom osudila je izjavu gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji je kazao da smatra kako je sve u vezi sa filmom “Sarajevo safari” laž.

“Pozvala bih ga da bude čovjek i da ispita se sadržaj filma kroz istragu. Smatrala sam da ja, kao gradonačelnica Sarajeva, ako podnesem krivičnu prijavu, da će se istraga brže pokrenuti”, istaknula je ona.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Nastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

Detalji oružanih pljački benzinskih pumpi u TK, mladići ukrali osam hiljada KM

Objavljeno

na datum

Administator

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona objavilo je detalje oružanih pljački tri benzinske pumpe, a koje su počinjene tokom septembra u Tuzli, Živinicama i Stuparima. Dvojica razbojnika se nalaze u pritvoru, jedan je na slobodi, kao i četvrta osoba protiv koje je otvorena istraga.

Kantonalni sud u Tuzli je na prijedlog postupajućeg tužioca odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za 23-godišnjeg Kasandra Suljića iz Tuzle i 22-godišnjeg Armina Bećirovića iz Živinica te različite mjere zabrane za 23-godišnjeg Eldina Salkanovića iz Živinica.

Kako su naveli iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, Suljić i Bećirović su osumnjičeni da su kao saučesnici u sticaju počinili tri krivična djela razbojništva, a Eldin Salkanović je osumnjičen da je učestvovao u dva razbojništva sa Suljićem i Bećirovićem.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Istraga je potvorena i protiv 22-godišnjeg Š.Z. iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao sa pomenutim osobama u jednom razbojništvu, ali je sud osumnjičenog pustio da se brani sa slobode.

“Suljić i Bećirović su osumnjičeni da su 1. septembra 2022. godine maskirani ušli u prostorije jedne benzinske pumpe u Tuzli, dok su ih Salkanović i Š.Z čekali u automobilu, te uz prijetnju da će Bećirović koristiti poluautomatsku pušku od zaposlenika uzeli pazar u iznosu većem od 6.000 KM i udaljili se. Na isti način su počinili razbojništvo i 7. septembra na benzinskoj pumpi u Stuparima na području Kladnja ali nisu uspjeli otvoriti digitalni sef i otuđiti novac iz njega”, navode iz Tužilaštva TK.

Također, kako je navedeno, Suljić i Bećirović su osumnjičeni i da su na isti način 20. septembra 2022. godine maskirani i naoružani ušli u benzinsku pumpu u naselju Ciljuge na području Živinica, te pod prijetnjom da će pucati od radnika uzeli pazar, kao i novac koji je radnik imao u novčaniku, ključeve od njegovog automobila i određenu količinu cigareta, čime su sebi pribavili protivpravnu korist u iznosu od oko 2.000 KM.

Nakon što su pripadnici MUP-a TK identifikovali osumnjičene, po naredbi Kantonalnog suda Tuzla su obavljeni pretresi na više lokacija, kada su osumnjičeni lišeni slobode. Nakon kriminalističke obrade su predati u nadležnost Tužilaštva.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Nastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

VIDEO – Hamdija Abdić otvoreno o svojoj kandidaturi za Parlament Federacije BiH

Objavljeno

na datum

Administator

Hamdija Abdić

Bosnu i Hercegovinu očekuju Opći izbori koji će se održati u nedjelju 02.10.2022. godine. Jedna od stranaka koja će i ove godine učestvovati na Općim izborima je i SDA.

Ovom prilikom smo razgovarali sa Hamdijom Abdićem, kandidatom za Parlament Federacije BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNaša strankaHamdija Abdić

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu