Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Dobre vijesti: Kladuščanin Samir Velić je dobro i nastavlja život bez opake bolesti

Objavljeno

na datum

Samir Velić

U septembru prošle godine Kladuščanin Samir Velić se liječio od zloćudnog tumora grkljana, a sada nakon prvog kontrolnog pregleda imamo dobre vijesti.

Samir je prošao težak put od dana kada je dobio dijagnozu zloćudnog tumora grkljana do danas kada je završio prvi kontrolni pregled nakon liječenja u Banjoj Luci. Nakon pregleda, zamolili smo Samira da nam kaže kako se osjeća i kakav je ishod liječenja.

“Evo me, živ sam i zdrav i nije mi odstranjen grkljan, imam glas i pričam. Osjećam se dobro i ja najbolje znam kako sam. Ostalo je malo otoka od zračenja, ali to će proći”, kazao je vidno zadovoljni Samir.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Samir je sada u mogućnosti da se opet vrati svom svakodnevnom životu, a traumu koju je proživio može napokon ostaviti iza sebe.

Njegov ordinirajući ljekar, dr. Pavle Banović, specijalista radijacione onkologije čija su uža specijalnost tumori glave i vrata, nam je objasnio kompleksnost Samirovog slučaja i koliko napora je uloženo da se postigne ovako dobar rezultat liječenja.

Dr. Banović i pacijent Samir Velić

“S obzirom na anatomsku kompleksnost glave i vrata, i liječenje pacijenta sa karcinomom ove regije zahtijeva studiozan pristup i posvećenost detaljima zbog blizine vitalnih organa. Aplikacija tumoricidne doze u ovako složenim slučajevima traži najsavremeniju radioterapijsku opremu koja omogućava primjenu tehnika kojima je moguće sprovesti liječenje. U ovakvim slučajevima potrebno je zadovoljiti sve principe savremene radioterapije koji podrazumijevaju aplikovanje radikalne doze uz poštedu svih vitalnih organa regije glave i vrata, uz minimum akutnih neželjenih reakcija”, kazao je dr. Banović.

Kako kaže dr. Banović, redovnim praćenjem pacijenta u toku terapije, akutne neželjene reakcije se svode na minimum, te se terapija u najvećem broju slučajeva uspješno kompletira bez pauza što je radiobiološki izuzetno značajno.

“Ovakvim pristupom liječenju očekujemo da se na kontrolnim pregledima, na tromjesečnom intervalu pokaže da je postignut željeni terapijski efekat koji se potvrđuje i klinički i dijagnostički”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Centar za radioterapiju Banja Luka

Samir je jedan od mnogih zadovoljnih pacijenata koji su se liječili u Centru za radioterapiju Banja Luka.

Ovaj medicinski Centar postoji od 2010. godine i prije dvije godine je izvršio zamjenu opreme sa najsavremenijom opremom za liječenje onkoloških bolesnika radioterapijom što je izuzetno značajno kod karcinoma regije glave i vrata gdje preciznost isporuke doze ima presudan značaj kod razvoja kasnih neželjenih reakcija.

Centar za radioterapiju Banja Luka

Već 12 godina Centar za radioterapiju Banja Luka pruža savremene usluge osiguranicima u Republici Srpskoj, a sa dva najnovija TrueBeam® akceleratora kapaciteti su i iznad toga, te se usluga može pružiti i privatnim pacijentima.

“I ja sam htio ići u Tursku da se liječim, ali sam srećom sve obavio u Banja Luci. Mogu da kažem još jednom – Banja Luka mi je spasila život”, poručio je Samir Velić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

VIDEO – Prevazilaženje predrasuda: Sve više Roma u Bihaću pohađa školu i bilježi uspjehe

Objavljeno

na datum

Administator

Zbog predrasuda Romi u Bosni i Hercegovini suočavaju se s brojnim problemima. Često osuđena na prosjačenje, romska djeca zbog toga ne idu u školu.

Ipak, u Bihaću se odnos prema ovoj kategoriji građana proteklih godina znatno poboljšao, a uz podršku i angažman institucija i lokalne zajednice, sve više djece pohađa osnovnu i srednju školu, ali i bilježe uspjehe.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija

Objavljeno

na datum

Administator

Sa žalošću javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je dana 09.04.2024. godine nakon kraće bolesti u 75-oj godini života na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija iz Bihaća.

Dženaza i ukop mile nam rahmetlije će se obaviti dana 12.04.2024. godine (petak) u 14:30 sati na mezarlucima “HUMCI” u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: Kadeti-polaznici za čin mlađi inspektor potpisali ugovore

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 05.04.2024 godine u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su u prisustvu ministra i zamjenika direktora Uprave policije budući kadeti-polaznici za čin mlađeg inspektora potpisali ugovore o međusobnim pravima i obavezama između Uprave policije MUP-a USK i kadeta polaznika za vrijeme trajanja osnovne obuke za čin „mlađi inspektor“ na policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Obuka, koja počinje 08.04.2024 godine, održat će se u trajanju od tri mjeseca na policijskoj akademiji i jedan mjesec u Upravi policije MUP-a USK nakon čega će se sa uspješnim kadetima pristupiti o potpisivanju ugovora o zaposlenju u Upravi policije MUP-a USK.

Ministar Habibija i zamjenik direktora Kozlica su budućim polaznicima akademije čestitali na odabiru te su im zaželjeli sreću u nastavku obuke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu