Connect with us

BUŽIM

Bužimljani odbacili navode da idu u Višegrad praviti nerede: Obična srpska propaganda

Objavljeno

na datum

Saopćenje

Nakon zabrinjavajućih poruka, koje su se pojavile na društvenim mrežama, da se u nedjelju u Višegradu navodno spremaju veliki neredi, a da bi na skup Ravnogorskog četničkog pokreta trebala stići i grupa iz Bužima, stiglo je saopćenje nekoliko udruženja iz Bužima koja su demantovala sve navode i poručila da se radi o običnoj propagandi.

Kažu da su proteklih dana mogli čuti i čitati, kako su rekli, srpsku propagandu da će Bužimljani 13. marta otići na okupljanje četničkog pokreta da bi izazvali nerede.
“Mi u Bužimu nemamo informacija da bi bilo ko mogao otići u Višegrad i izazvati incidente koji nam u ovim vremenima nisu potrebni, niti će ih podržati građani općine Bužim i bivših boraca i starješina 105/505 Vbbr te se protivimo bilo kakvim izazivanju provokacija bilo to u Višegradu, Bužimu ili bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine”, saopćili su.

Pismo bužimljanskih udruženja (Foto: Klix.ba)

Ističu da se herojska 505 Vbbr borila za državu BiH u kojoj će se poštovati zakoni na cijeloj njenoj teritoriji, bez diskriminacije bilo koga i da se samo istinom i pravdom može graditi država BiH, a ne na lažnim propagandama i na kršenju i nepoštivanju zakona ove države.

“Mi u Bužimu obilježavamo naše pobjede nad neprijateljima na dostojanstven način, a da nikoga ne provociramo, a također ne želimo ni da nas neko provocira ili daje lažne informacije da ćemo mi Bužimljani negdje doći nekoga provocirati”, naveli su.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ovo pismo potpisali su predsjednik OO RVI Bužim Ibrahim Duraković, predsjednica OPŠ i PB Bužim Remzija Ćatić, predsjednik UDB OOR 92-95 Bužim Senad Jusić, predsjednik Udruženja 505 Viteška Edham Eminić I predsjednik UDNRP Bužim Safet Isaković.

Podsjetimo, nijedna sigurnosna služba koju je Klix.ba kontaktirao nije imala nikakva saznanja da u Bosni i Hercegovini postoje bilo kakvi planovi o incidentima ili bilo kojoj vrsti planskog ugrožavanja mira.

Ovogodišnje okupljanje ravnogoraca, kako saznaje Klix.ba, planirano je isključivo u kompleksu Draževina, odnosno kod spomenika ratnom zločincu Draži Mihailoviću u Undruljama, gdje bi bio služen parastos. O cijelom događaju obaviještena je i policija u Višegradu.

Proteklih godina brojna upozorenja i apeli nadležnima da zabrane sramne četničke povorke Višegradom nisu urodili plodom. Prošle godine vođen je i sudski proces protiv trojice pripadnika Ravnogorskog pokreta, ali je sud oslobodio Dušana Sladojevića, Slavka Aleksića i Ristu Lečića, koji su optuženi za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje na području Višegrada, prenosi Klix.ba

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BUŽIM

Tragedija u Bužimu: Ugušio se u septičkoj jami

Objavljeno

na datum

Administator

Muškarac B.N. iz Bužima nastradao je tokom radova oko kuće, kada se, kako postoje informacije, ugušio u septičkoj jami.

Tragedija se, prema dostupnim saznanjima, dogodila dok je B.N. čistio septičku jamu, prenose lokalni mediji.

Nesreća se dogodila u bužimskom naselju Konjodor.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Detalji ove tragedije zasad nisu poznati.

Nastavi čitati

BUŽIM

FOTO – Aida Šahinovic edukator-rehabilitator u saradnji sa Futsal klubom Bužim pokrenula akciju „ Za ljepše uspomene iz vrtića“

Objavljeno

na datum

Administator

Cilj Projekta je da se kroz humanost i donaciju, pomogne i da se obraduju djeca sa poteškoćama u razvoju i djeca tipičnog razvoja koja pohađaju JU Vrtić Bužim!

Djeci vrtića kupljena su didaktička sredstva, nove igračke, odabrane stavke iz asistivne tehnologije, enciklopedije, zbirke priča, bajki i basni… sve ovo ce zasigurno uljepšati nasoj djeci igru i boravak u vrtiću. “Sve će proći osim dobra koje učiniš.”

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BUŽIM

𝐏𝐨𝐦𝐨𝐳𝐢𝐦𝐨 𝐧𝐚š𝐢𝐦 𝐧𝐚𝐣𝐦𝐥𝐚đ𝐢𝐦 𝐝𝐚 𝐢𝐦𝐚𝐣𝐮 𝐥𝐣𝐞𝐩š𝐞 𝐮𝐬𝐩𝐨𝐦𝐞𝐧𝐞 𝐮 𝐯𝐫𝐭𝐢ć𝐮 𝐮𝐳 𝐧𝐨𝐯𝐞 𝐝𝐢𝐝𝐚𝐤𝐭𝐢č𝐤𝐞 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐣𝐚𝐥𝐞!

Objavljeno

na datum

Administator

Pomozimo našim najmlađim da imaju ljepše uspomene u vrtiću uz nove didaktičke materijale!

Dragi sugrađani, poštovani članovi, sponzori, donatori i simpatizeri Futsal kluba obavještavamo Vas da nam je Aida Šahinović uputila apel za pomoć, koji ćemo mi naravno podržat i prezentovati!

Aida je diplomirani edukator-rehabilitator, te se njen poziv primarno bavi s osobama sa poteškoćama u razvoju. S obzirom da u našem gradu trenutno ima djece sa poteškoćama u razvoju, ali malo ili nimalo sredstava za njihove potrebe (didaktički materijali) posebno u vrtiću, prihvatili smo ovaj vid saradnje. Takođe, veoma je niska svijest o ovoj temi, njihovom položaju u društvu i slično. Tu dolazi njena ideja za ovaj projekat.
Cilj je da kroz humanost i donaciju, pomognu kako djeci tipičnog razvoja, tako i djeci sa poteškoćama u razvoju koja pohađaju Ju Vrtić Bužim!
Sav prikupljen novac će se donirati u vidu didaktičkih materijala za potrebe sve djece, naravno sve će biti transparentno objavljeno na našoj stranici i stranici Vrtića!

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“𝑽𝒂š𝒆 𝒋𝒆 𝒔𝒂𝒎𝒐 𝒐𝒏𝒐𝒍𝒊𝒌𝒐 𝒌𝒐𝒍𝒊𝒌𝒐 𝒅𝒂𝒕𝒆.”

Način sudjelovanja:

  • Novac možete predati lično predsjedniku Futsal kluba Arnel Baltić, Sekretaru kluba Rifetu Naniću;
    Upravi Vrtića ili direktorici vrtića Almi Sijamhodžić-Skenderović ili Aidi Šahinović.
  • Sav novac koji donirate biće objavljen na stranici, osim ukoliko neko želi ostati anoniman (objaviće se samo iznos donacije).
  • Pri predaji novca, dajete potpis za vjerodostojnost da ste dali u humanitarne svrhe.

Da naglasimo, račun za ovaj humanitarni projekat trenutno ne postoji iz razloga što, još uvijek, ne postoji Udruženje koje se bavi ovim tipom projekata pa smo primorani da na ovaj način prikupljamo donacije, nadamo se Vašem razumijevanju.

Vjerujemo da će ovaj humanitarni projekat podići svijesti o djeci sa poteškoćama u razvoju, da su također dio društva te da su jednaki kao i svi mi!

Trebamo ih uvažavati i ohrabrivati, pričati sa njima i slušati.
𝐌𝐨𝐫𝐚𝐦𝐨 𝐢𝐡 𝐩𝐫𝐢𝐡𝐯𝐚𝐭𝐢𝐭𝐢!

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Bužim i Bužimljani su uvijek bili poznati po solidarnost, humanosti, podršci – stoga dokažimo djeci da smo upravo takvi, da smo tu za njih i da nisu nevidljivi u našim očima!

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu