Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Prijem u radni odnos u MUP-u USK-a ušao u drugu fazu: Odabrani kandidati pozvani na testiranje!

Objavljeno

na datum

MUP USK - Oglas za posao

Odabrani kandidati koji su se prijavili na oglas za posao u MUP-u USK-a, a prošli su opće i posebne uvjete, uskoro trebaju pristupiti testiranju.

Ovu informaciju je objavila Vlada USK na službenim stranicama.

Testiranje općeg znanja bi se trebalo održati 17.03.2022. godine u prostorijama Mašinsko saobraćajne srednje škole u Bihaću sa početkom u 10:00 sati ujutro.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Kandidati su u obavezi sa sobom ponijeti ličnu kartu i hemijsku olovku, a zabranjeno je svima na testiranju nošenje mobilnih telefona”, napomenuli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

UNSKO-SANSKI KANTON

Naša stranka neće formirati vlast sa SDA u USK: Razlozi su isti kao 2019. godine

Objavljeno

na datum

Administator

Predsjedništvo Naše stranke je na sinoć održanoj sjednici odlučilo da neće formirati vlast sa SDA u Unsko-sanskom kantonu.

Kako su rekli, razlozi zbog kojih neće formirati vlast sa SDA u Unsko-sanskom kantonu su “isti oni koje ponavljaju od 2019. godine”.

“I zbog kojih nismo nikad niti na jednom nivou formirali vlast sa SDA. Među nama nema ni političkih ni ideoloških ni svjetonazornih ni bilo kakvih interesnih poveznica”, navode iz Naše stranke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Naglasili su da neće mijenjati svoj odnos prema SDA, “jer SDA nije promijenila svoj odnos prema BiH”.

“U toj stranci su još uvijek privatni interesi daleko ispred društvenih i državnih”, saopćili su iz Naše stranke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

UNSKO-SANSKI KANTON

Kako su lokalni zastupnici u USK poljuljali odnos SDA i NES-a: Izetbegović tri imena pozvao na raport

Objavljeno

na datum

Administator

Politički odnosi u Unsko-sanskom kantonu znatno su poljuljani i dugoročno bi mogli ugroziti odnos SDA i NES-a, dvije stranke koje su približile svoje političke stavove u posljednjih šest mjeseci.

Iako su u tom kantonu vlast, odnosi između SDA i NES-a su na velikom ispitu. Prvo je hercegovačka SDA presjekla i vlast nakon skoro deset godina napravila sa HDZ-om i SDP-om, uprkos insistiranju NES-a da bude dio te vlade. A sada se prilično zakomplikovalo i u Krajini.

Naime, prema informacijama Klix.ba kadrovi koji vode politiku SDA u USK su odlučili da se ide u rekonstrukciju vlade, a to znači izbacivanje NES-a i koaliranje sa strankama Trojke. U vlasti bi ostao i Pomak.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

A sve je počelo time što je SDA zatražila veću zastupljenost u vlast, nauštrb NES-a. Kada nije došlo do dogovora, SDA se okrenula drugim strankama.

Ipak, prema našim saznanjima predsjednik SDA Bakir Izetbegović nije za izbacivanje NES-a iz vlasti pa je uoči današnje sjednice Skupštine USK na raport u Sarajevo pozvao Šemsudina Dedića, čovjeka koji vodi stranku u Krajini, Jasmina Musića, predsjednik Skupštine USK te Nijaza Hušića, zastupnika iz Cazina.

Iako se već nekoliko mjeseci pričalo o mogućem dugoročnom savezništvu SDA i NES-a, odnosi su ubrzo narušeni. Dedić ima razlog za nezadovoljstvo jer na posljednjem kongresu nije izabran za jednog od potpredsjednika i očito više nije u prvoj liniji kadrova SDA. S druge strane Hušić na lokalnom nivou želi glavnu riječ u Cazinu, gdje Nermin Ogrešević, čelnik NES-a suvereno vlada.

Tako da sada mnogo toga zavisi od Izetbegovića i njegovog utjecaja na svoje kadrove. Da li će zaustaviti rekonstrukciju ili kreće raspad odnosa SDA i NES-a. Jer vlast u Krajini za NES jasan interes i vjerovatno crvena linija.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Kantonalni sud Bihać: Objavljena prvostepena presuda u predmetu Senad Salkić

Objavljeno

na datum

Administator

Kantonalni sud u Bihaću je dana 01.12.2023. godine u ponovnom postupku izrekao i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu broj 01 0 K 017575 23 K 2 kojom je optuženi Senad Salkić oglašen krivim da je kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme rata i oružanog sukoba, nečovječno postupao prema civilima, te svjesno prisilio tri osobe na seksualni odnos t.j. izvršio silovanje, čime je počinio krivično djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. stav 1. preuzetog KZ SFRJ i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 (dvanaest) godina.

Optuženi Salkić Senad se obavezuje da na ime naknade štete oštećenim plati novčani iznos koji će se precizirati u pisanoj presudi po svim osnovima potraživanja nematerijalne štete.

Optuženi se obavezuje da nadoknadi troškove krivičnog postupka, koji se odnose na troškove svjedoka, vještaka, kao i troškove branioca po službenoj dužnosti o čijoj visini troškova će se donijeti posebno rješenje kada se pribave za to potrebni podaci, te da plati paušal u iznosu od 200,00 KM sve u roku od 15 dana od primitka pravomoćne presude,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu