Connect with us

BIHAĆ

Raspisani izbori za mjesne zajednice u Bihaću- evo ko, kada i kako se može prijaviti

Objavljeno

na datum

Bihać

Obavještavaju se građani, organi političkih stranaka, organizacije i udruženja koja djeluju na području mjesnih zajednica grada Bihaća, da će se dana 23. i 24. aprila 2022. godine održati izbori za članove savjeta mjesnih zajednica i predsjednike mjesnih zajednica, te se pozivaju da u periodu od 14. marta (ponedjeljak) do 01. aprila (petak) 2022. godine dostave prijedloge kandidata za članove savjeta mjesnih zajednice (kandidatske liste).

Prijedlozi se dostavljaju u pisanoj formi, putem protokola, Službi za poslove kabineta i mjesne zajednice.

Prijedlog kandidata za članove savjeta mjesne zajednice mogu podnijeti: građani upisani u birački spisak za područje mjesne zajednice, organi političkih stranaka i druge organizacije i udruženja koja djeluju na području mjesnih zajednica, vodeći računa da predloženi kandidati imaju prebivalište na području mjesne zajednice.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ako građani podnose kandidatsku listu, prijedlog mora biti potpisan od najmanje četrdeset građana sa područja mjesne zajednice upisanih u Centralni birački spisak.

Građani, organi političkih stranaka i druge organizacije i udruženja koja djeluju na području mjesne zajednice u pravilu predlažu najviše onoliko kandidata koliko se bira članova savjeta.

Ukoliko se predloži veći broj kandidata, na listu kandidata će se uvrstiti kandidati koji su prvi po redosljedu predlaganja.

Prilikom predlaganja kandidata za članove savjeta mjesnih zajednica mora se voditi računa da sastav kandidatske liste odražava približno nacionalnu strukturu, te zastupljenost spolova i područja mjesne zajednice.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kandidatska lista mora sadržavati naziv predlagača, redni broj, prezime, ime jednog od roditelja i ime kandidata, izjavu o prihvatanju kandidature i ovjeren potpis predlagača.

Ako su građani predlagači, kandidatska lista mora sadržavati redni broj, prezime, ime jednog od roditelja i ime kandidata, izjavu o prihvatanju kandidature, te jedinstveni matični broj i potpis svih građana predlagača.

Za informacije o broju članova savjeta koji se bira i sve druge informacije u vezi sa podnošenjem prijedloga kandidata, možete se obratiti Službi za poslove kabineta i mjesne zajednice Grada Bihaća, kancelarija broj 116 ili na telefon broj 229-622, a možete posjetiti i zvaničnu internet stranicu Grada Bihaća (www. bihac.org)- stoji u saopćenju poslanom iz Grada Bihaća.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Helez u radnoj posjeti kasarni OS BiH ‘Adil Bešić’ u Bihaću

Objavljeno

na datum

Administator

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez posjetio je jučer 2. pješadijski bataljon 6. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, koja je smještena u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću.

Domaćin posjete bio je komandant bataljona major Said Velić, koji je Heleza izvjestio o trenutnim aktivnostima, planovima i izazovima ovog bataljona.

Također ministar odbrane BiH upoznat je sa završetkom brojnih infrastrukturnih projekata, odnosno aktivnostima na obnovi dijela ove vojne lokacije. Ministar Helez konstatovao je da je navedena lokacija jedna od najbolje organizovanih i uređenih vojnih lokacija koje je do sada posjetio. Helez je obišao i novootvoreno Odjeljenje muzeja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OSBiH smještenog u kasarni „Adil Bešić“.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Helez je istakao da će „stavljanjem u upotrebu Odjeljenja muzeja 2. puka naša mlada pokoljenja gajiti kulturu sjećanja na postignuća Armije RBiH, te učiti kako Bosna i Hercegovina treba ići naprijed“, te na kraju obećao da će pružiti punu podršku u njegovom daljnjem razvoju i unapređenju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Nastavi čitati

BIHAĆ

U nedjelju 3. bihaćki polumaraton

Objavljeno

na datum

Administator

Iz Atletskog kluba Bihać obavještavaju da će u nedjelju 21. aprila ove godine, u vremenskom periodu od 11h do 14h, a zbog održavnja 3. bihaćkog polumaratona i utrke na 5km, doći do potpune ili djelimične obustave saobraćaja na sljedećim dionicama:

Ul. Bosanska – Aleja Alije Izetbegovića – Trg maršala Tita – Dr. Irfana Ljubijankića – Murat-bega Ibrahimpašića – Sarajevska – Ešrefa Kovačevića – 501. slavne brigade – 502. viteške brdske brigade – Petog korpusa – Bedem – Trg maršala Tita – Gradski most – Bihaćkih branilaca – Put Armije RBiH (M5) – do Ripačkog mosta i nazad – Put ARBiH – Bihaćkih branilaca – Gradski most – Trg maršala Tita – Bedem – Gradski trg (centar).

Organizatori mole sve učesnike u saobraćaju da svoja putovanja pokušaju uskladiti sa navedenim režimom, a ako naiđu na redare ili policiju da poštuju upute koje dobiju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Porezni ured u Bihaću prodao zaplijenjenu imovinu za 107.080 KM

Objavljeno

na datum

Administator

U postupku prinudne naplate na prvoj javnoj aukciji, Kantonalni porezni ured Bihać izvršio je javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika-dužnika “As Gradnja” d.o.o Velika Kladuša, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Prodata su tri teretna motorna vozila i jedna radna mašina za ukupno 107.080 KM, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

U toku javne aukcije ponuđači su se nadmetali u više krugova, pa je za ponuđenu imovinu koja je bila predmet prodaje, postignuta veća cijena od početne. Kupci su taj iznos u zakonski ostavljenom roku u cijelosti uplatili na račune dužnih javnih prihoda poreznog obveznika – dužnika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Istog dana, 3. aprila, bila je zakazana i direktna prodaja zaplijenjene imovine poreznog obveznika – dužnika “Rad putevi” d.o.o Bihać, za koju nije bilo zainteresiranih ponuđača.

Porezna uprava Federacije BiH poziva sve porezne obveznike da blagovremeno izmiruju svoje porezne obaveze, da ih dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, odnosno da posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima. U suprotnom, Porezna uprava Federacije BiH u svim slučajevima neplaćanja dužnih obaveza vrši obračun zateznih kamata po stopi od 0,04 posto dnevno ili 14,6 posto godišnje i troškova prisilne naplate od pet posto, te zapljenu i prodaju zaplijenjene imovine, navodi se u saopćenju Porezne uprave Federacije BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu