Connect with us

BIHAĆ

Raspisani izbori za mjesne zajednice u Bihaću- evo ko, kada i kako se može prijaviti

Objavljeno

na datum

Bihać

Obavještavaju se građani, organi političkih stranaka, organizacije i udruženja koja djeluju na području mjesnih zajednica grada Bihaća, da će se dana 23. i 24. aprila 2022. godine održati izbori za članove savjeta mjesnih zajednica i predsjednike mjesnih zajednica, te se pozivaju da u periodu od 14. marta (ponedjeljak) do 01. aprila (petak) 2022. godine dostave prijedloge kandidata za članove savjeta mjesnih zajednice (kandidatske liste).

Prijedlozi se dostavljaju u pisanoj formi, putem protokola, Službi za poslove kabineta i mjesne zajednice.

Prijedlog kandidata za članove savjeta mjesne zajednice mogu podnijeti: građani upisani u birački spisak za područje mjesne zajednice, organi političkih stranaka i druge organizacije i udruženja koja djeluju na području mjesnih zajednica, vodeći računa da predloženi kandidati imaju prebivalište na području mjesne zajednice.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ako građani podnose kandidatsku listu, prijedlog mora biti potpisan od najmanje četrdeset građana sa područja mjesne zajednice upisanih u Centralni birački spisak.

Građani, organi političkih stranaka i druge organizacije i udruženja koja djeluju na području mjesne zajednice u pravilu predlažu najviše onoliko kandidata koliko se bira članova savjeta.

Ukoliko se predloži veći broj kandidata, na listu kandidata će se uvrstiti kandidati koji su prvi po redosljedu predlaganja.

Prilikom predlaganja kandidata za članove savjeta mjesnih zajednica mora se voditi računa da sastav kandidatske liste odražava približno nacionalnu strukturu, te zastupljenost spolova i područja mjesne zajednice.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kandidatska lista mora sadržavati naziv predlagača, redni broj, prezime, ime jednog od roditelja i ime kandidata, izjavu o prihvatanju kandidature i ovjeren potpis predlagača.

Ako su građani predlagači, kandidatska lista mora sadržavati redni broj, prezime, ime jednog od roditelja i ime kandidata, izjavu o prihvatanju kandidature, te jedinstveni matični broj i potpis svih građana predlagača.

Za informacije o broju članova savjeta koji se bira i sve druge informacije u vezi sa podnošenjem prijedloga kandidata, možete se obratiti Službi za poslove kabineta i mjesne zajednice Grada Bihaća, kancelarija broj 116 ili na telefon broj 229-622, a možete posjetiti i zvaničnu internet stranicu Grada Bihaća (www. bihac.org)- stoji u saopćenju poslanom iz Grada Bihaća.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Radio kao instruktor letenja: Poznat identitet stradalog pilota u nesreći kod Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Jučer u poslijepodnevnim satima na padinama Plješevice, u mjestu Zavalje kod Bihaća, dogodio se pad jedrilice u kojem je tragično preminuo Jusuf Midžić, poznat kao “Midža”.

Rođen 1948. godine u Bihaću, Midžić je bio dobro poznat u tom gradu. Bio je profesor fizike i istaknuti instruktor letenja u Aero Klubu Bihać, gdje je bio najstariji i najaktivniji član.

Midžić je bio iskusan pilot s dugom karijerom koja je počela 1964. godine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila oko 18:45 sati i prijavljena je od strane očevidaca.

Uzroci pada letjelice bit će poznati nakon provedenih istražnih radnji i vještačenja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

EUFOR u Bihaću osigurava skladišta oružja

Objavljeno

na datum

Administator

Bugarski vod je raspoređen u Bihaću gdje osigurava lokaciju za skladištenje oružja (sa oklopnim vozilima i topništvom) u blizini kasarne Oružanih snaga BiH ‘Adil Bešić’.

Zapovjednik bugarske vojske rasporedio je pripadnike svoje jedinice i uz pomoć oficira OS BiH izvršio pregled naoružanja i opreme u skladištu, saopćio je EUFOR.

Vježba EUFOR Quick Response 2023 prešla je u fazu raspoređivanja trupa.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Jedinica za komunikacijsko-informacioni sisteme raspoređena je na planinu Trebević i uspostavila VHF antenu kako bi osigurala pokrivenost sektora vježbe.

EUFOR je uvježbavao brzo raspoređivanje rezervnih snaga i njihovu integraciju u operacije Multinacionalnog bataljona raspoređujući tri manevarska elementa u njihove zone odgovornosti, mađarski vod u Tuzlu, bugarski u Bihać i turski u Čapljinu.

Rumunski vod, kao element za brzu intervenciju (QRF) za podršku manevarskim elementima raspoređenih širom BiH. Njihov primarni zadatak je bio da brzo reaguju na svaki ozbiljan incident i podrže druge jedinice u ispunjavanju misije.

Jedinice su provodile izviđačke patrole, upoznavanje sa terenom i rutinske patrole kako bi se pripremile za nadolazeće misije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Nesreća kod Bihaća: Srušila se letjelica bez motora, poginuo pilot

Objavljeno

na datum

Administator

Na području Bihaća u reonu Zavalja jučer u poslijepodnevnim satima srušila se jedrilica – letjelica bez motora. Kako je za N1 potvrdio Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, poginula je jedna osoba.

Grupa građana dojavila je policiji oko 17:45 sati da je letjelica pala na području Zavalja. Upućene se policijske službe, vatrogasci i hitna pomoć.

“Utvrđeno je da je letjelica pala i smrt jedne osobe”, rekao je Šiljdedić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se da je riječ o pilotu.

Okolnosti ove nesreće biće utvrđene nakon uviđaja, obdukcije tijela i vještačenja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu