Connect with us

BUŽIM

Žena iz Bužima prijavila sugrađanku da joj je prijetila putem društvene mreže

Objavljeno

na datum

U Bužimu je jučer jedna ženska osoba prijavila svoju sugrađanku da joj je prijetila putem društvene mreže, potvrdio je za portal “Avaza” Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko – sanskog kantona.

Beganović je pojasnio da se prema Zakonu o javnom redu i miru po općinskoj odluci svako upućivanje prijetnje koje stvara uznemirenje kod građana, smatra elementom prekršaja te protiv počinioca se prosljeđuju prijave Općinskom sudu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • U ovom konkretnom slučajem žensko lice Š. E. (42) prijavilo je S. S. (39) iz Bužima da joj je ista uputila, navodno po njenoj prijavi, prijeteću poruku elektronske prirode koju su pripadnici Policijske stanice Bužim fotografirali u izvornom obliku. Protiv pošiljaoca ove vrste poruke proslijeđen je prekršajni nalog za remećenje javnog reda i mira odnosno upućivanje prijetnji, vrijeđanje, omaložavanje ili drugi vid uznemiravanja građana pisanjem sms poruka putem telefona, elektronske pošte ili društvenih mreža- kazao je Beganović.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

BUŽIM

”Izet Nanić heroj je odbrane Bosne i Hercegovine”, završeni ”Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2022”

Objavljeno

na datum

Administator

Izet Nanić heroj je odbrane Bosne i Hercegovine, poruka je sa završnog skupa manifestacije ”Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2022”.

Manifestaciji su prisustvovale brojne zvanice, među kojima i član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je poručio da se danas odaje počast legendi bosanskohercegovačkog otpora Izetu Naniću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Danas obilježavamo formiranje 505. viteške brigade kada se sjećamo jednog od naših najvećih heroja – istakao je Komšić.

“Nevjerovatna odbrana BiH”
Federalni premijer Fadil Novalić je poručio da ponosno stoji u gradu koji je iznjedrio najveće heroje BiH.

Izrazio je zadovoljstvo da je projekt izgradnje Muzeja 505. viteške brigade ugledao svjetlo dana.

Posebno sam radostan da je Vlada Federacije BiH učestovala u ovom projektu. Ove godine sa 400.000, a prošle sa 100.000 KM, a na tome nećemo stati – rekao je Novalić.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović je istakao da je odbrana BiH po mnogo čemu drugačija od svih ratova koje historija pamti, a da je u mnogim aspektima teško objašnjiva.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Umjesto da šapatom padne, BiH je napravila nevjerovatnu odbranu koju vojni eksperti nisu dovoljno analizirali niti pojasnili. Vi u Bužimu niste pali u zamku zaborava, a svaki august je u znaku sjećanja – naglasio je Izetbegović.

“Iz udžbenika učiti kako se brani rodna gruda”
Skup je pozdravila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je naglasila da će historija pisati brojne stranice o velikom viteštvu generala Nanića i njegovih saboraca.

Naša djeca će iz udžbenika učiti kako se herojski brani rodna gruda – poručila je Karić.

Brojne delegacije prije završne svečanosti posjetile su Turbe generala Izeta Nanića i poginulih boraca i šehida 505. viteške brigade, gdje su položili cvijeće i odali počast, prenosi Dnevni Avaz

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSANSKA KRUPA

Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH podržalo projekte u Bužimu, Bosanskoj Krupi i Ključu

Objavljeno

na datum

Administator

Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice podržalo je nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata u Bužimu, Bosanskoj Krupi i Ključu, saopćili su iz ovog ministarstva.

Kako je navedeno, počinje sanacija Doma kulture, puta u naselju Rejzovići, asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Krasulje i sanacija vjerskog objekta u Ključu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U Bosanskoj Krupi bit će asfaltiran lokalni put Arapuška cesta – Pučenik – Zalin – Veliki Dubovik, dok će u Bužimu biti, kako je istaknuto, moderniziran nekategorisani put Radoč – izletište Svetinja.

Resorni ministar Edin Ramić (SDA), načelnici Bužima Mersudin Nanić (SDA), Bosanske Krupe Armin Halitović (SDP) i Ključa Nedžad Zukanović (SDP), predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Ključu Ismet Omanović i direktor Centra za kulturu i obrazovanje Ključ Adis Egrlić potpisali su ugovore o sufinansiranju navedenih projekata.

“Lokalne zajednice su iskazale interes za realizaciju projekata, aplicirali na naše javne pozive i došli smo do same realizacije. Vidjeli smo da se radi o projektima koji su od šireg društvenog značaja i da će koristiti ljudima u ovim sredinama, posebno povratnicima. Uvijek ćemo rado podržati realizaciju sličnih projekata kada u njima učestvuje i lokalna zajednica”, kazao je ministar Ramić, saopćili su iz Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BUŽIM

SIPA provodi veliku akciju u Bužimu i Bosanskoj Otoci, na meti trgovci oružjem

Objavljeno

na datum

Administator

hapšenja

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u okviru operativne akcije “Blic”, na području Bužima i Bosanske Otoka realizovali pretrese na devet lokacija.

Akcija je sprovedena zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Uhapšeno je slobode šest osoba koje su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to sedam automatskih pušaka, jedna ručna bomba M 75, jedan detonatorski upaljač, četiri okvira za automatsku pušku, oko 170 komada metaka za automatsku pušku, jedna lovačka puška i više mobilnih telefona.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Općinskog suda u Bosanskoj Krupi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu